Etik i sygeplejerskeuddannelsen

10/26/2016 by admin

Sygepleje er et erhverv, der fra starten kan karakteriseres ved sit engagement i en moralsk mission--pleje og bevarelse af sundhed og menneskers liv. Ikke desto mindre er sygepleje etik en vigtig del af enhver sygepleje uddannelse, som en forståelse af de forskellige etiske og moralske spørgsmål i feltet er uløseligt forbundet med succes og sikkerhed i området.

Vægt på pleje

Mens behandling af sygdommen er en vigtig del af sygeplejefaget, lægger sygepleje etik større vægt på omsorg i stedet for at kurere. Sygeplejersker er forpligtet til en etik af pleje, hvor en bekymring for venlighed og godgørenhed er centrale for de praktiske bekymringer af erhvervet.

Patient relationer

Sygeplejersker, opfordres til at udvikle samarbejde og respektfuld relationer med patienterne, i modsætning til et overdrevent autoritative forhold. Derudover opfordres sygeplejersker til at holde deres relationer med patienterne omsorgsfuld og forstående uden at blive for personligt involveret.

Patientens autonomi

Sygepleje etik er forpligtet til en etik af valg og patientens autonomi, når det kommer til behandling afgørelser. Dette er grundlaget for forpligtelsen til informeret samtykke og er i overensstemmelse med idéen om en etik af pleje i modsætning til en etik af hærdning. Selv om sygeplejersker kan have deres patienternes bedste interesser på hjerte, understreger de denne forpligtelse til at opretholde den personlige værdighed af deres patienter.

Fortrolighed

Sygepleje etik understreger betydningen af patientens fortrolighed i overensstemmelse med forpligtelsen til patientens autonomi. Patienter har ret til at oplyse hvem de vil og ikke at oplyse andre om deres tilstand, så længe deres adfærd ikke bringe andre i fare. Når en patient adfærd sætter andre i fare, sygeplejersker opfordres til at gribe ind gennem passende kanaler.

Rigtigheden

I overensstemmelse med deres engagement til værdighed og informeret samtykke understreger sygepleje etik sandfærdighed. Men, mens sygeplejersker er forpligtet til at være sandfærdig med patienterne om deres tilstand, sygeplejersker opfordres til ikke at nød patienter unødigt. Nogle gange, spørger patienter ikke til at have deres tilstand videregives, et valg, sygeplejersker formodes også for at respektere på grund af deres engagement til autonomi.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com