Ting at gøre med Alzheimer-patienter

12/13/2011 by admin

Ting at gøre med Alzheimer-patienter

Aktiviteter og deltagelse varierer med hver enkelt og udviklingen af hans Alzheimers sygdom. Aktiviteterne omfatter ikke bare gruppeaktiviteter, men også små daglige opgaver eller aktiviteter patienten indtager på grundlag af one-on-one. Regelmæssige, rutinemæssig aktiviteter er gavnlige for Alzheimer-patienter. Ikke kun er de fysiske og mentale stimulation meget gavnligt, men rutinen kan patienter føle sig trygge, i et stabilt miljø. Gruppeaktiviteter bør fremme social interaktion og samarbejde, og individuelle aktiviteter bør fremme uafhængighed og valg.

Daglige levende aktiviteter

Alzheimer-patienter bør fremmes og støttes til at foretage deres egne daglige levende rutiner med kun så meget fysisk hjælp er nødvendig. Personlig hygiejne, at få klædt og rydde hendes værelse skal alle udføres med så megen automatisering og uafhængighed som muligt. Disse simple aktiviteter fremme og tilskynde til uafhængighed og hjælpe til at danne en relativt normale daglige rutine, give patienten en følelse af normalitet og værdighed. Disse aktiviteter omfatter også at lave en kop te med tilsyn, at hjælpe med rengøring og bagning. Ikke alle patienter er i stand til at den samme grad af uafhængighed, og aktiviteterne, der bør ændres for at passe til behovene hos hver enkelt.

I haven

Havearbejde aktiviteter giver mulighed for at komme ud af døre, samt mulighed for sociale og gruppe interaktioner. Fuglekikkeri er ofte en populær aktivitet og tilbyder mental stimulation. Det er også en aktivitet, som alle patienter kan nyde, uanset deres fysiske kapacitet. Terapeutiske havebrug eller havearbejde, giver både psykisk og fysisk stimulation. Det giver også en følelse af præstation og selvværd. Dyrkning af frugt og grøntsager giver en endnu større følelse af præstation, især hvis produkterne bruges derefter som en del af et måltid. Spise produkterne giver en sund kost, som har flere sundhedsmæssige fordele.

Hobbyer

De fleste Alzheimers patienter vil have deltaget aktivt i Hobbyer og tidsfordriv for deres valg for mange år, før at blive diagnosticeret med Alzheimers. Disse aktiviteter kan omfatte håndværk, quizzer, puslespil, dans eller musik. Disse Hobbyer bør fremmes og fortsatte så længe som muligt, med ændringer til at rumme fremskridt af sygdommen. Ændringer kan omfatte puslespil med færre stykker, krydsord med enklere svar eller plast strikkepinde i stedet for metal. Sociale aktiviteter kan omfatte et stort spil bingo eller en quiz med patienter i masser af små hold. At tilskynde patienter til at nyde et bredt udvalg af fritidsaktiviteter giver mange fordele, både fysisk og psykisk.

Reminiscens

Mange Alzheimers og demens syge huske en fjern fortid, lettere og med større klarhed end den seneste tid. Lytte til periodens musik, ser på fotografier og diskuterer hendes liv fra barndommen til voksenalderen kan være en stor kilde til lykke, og kan fremme socialisering. Reminiscens kan også resultere i patienten bliver langt mere livlig og mindre indadvendte. Plejerne kan stille relevante spørgsmål vedrørende en patients liv oplevelser, favoritsteder og familie, men det skal bemærkes, at ikke alle har haft positive livserfaringer og kan hun ikke ønsker at diskutere fortiden. Dette bør respekteres og aktiviteten skal ikke tvinges, som det er meningen at være sjovt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com