Hvad betyder DSM IV står?

10/03/2011 by admin

Næsten 18 millioner amerikanere led af en psykisk lidelse i 2004, Ifølge National Institute of Mental Health. Den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, fjerde udgave (DSM-IV), der bruges til at diagnosticere disse betingelser.

Historie

Den første udgave af DSM blev udgivet i 1952 af American Psychiatric Association. Den fjerde udgave blev offentliggjort i 1994, med en revideret udgave, udgivet i juli 2000.

Formål

DSM-IV er designet til at hjælpe læger korrekt diagnosticere patienter. Det standardiserer hvordan psykiske lidelser er defineret således at klinikere og forskere begge bruger de samme klassificeringer. Denne standardisering er også vigtig for nøjagtig folkesundhedsstatistikker, ifølge American Psychiatric Association.

Diagnostiske kategorier

Klassifikationer i DSM-IV omfatter forstyrrelser af kognition, humør, angst, psykose, spise, personlighed, impuls-kontrol og stofmisbrug. Manualen kan bruges til at diagnosticere både børn og voksne.

Fremtid

Som med tidligere versioner af DSM er vil den fjerde udgave blive erstattet med en femte udgave, som er planlagt til udgivelse i 2012.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com