Sådan Treat babesiose

01/14/2012 by admin

Sådan Treat babesiose

Babesiosis er en skovflåtbåren sygdom forårsaget af medlemmer af Babesia slægten, normalt Babesia microti i USA. Disse protozoans findes på verdensplan og babesiose fremstår som en betydelig zoonose. Det er nu endemisk i det nordøstlige USA, især Martha's Vineyard, Nantucket Island og Long Island hvor der bliver transmitteret af den sort-benede hjorte kryds (Ixodes scapularis). De følgende trin vil vise hvordan man behandler babesiose.

Instruktioner

• Forventer de fleste patienter med babesiose at have en mild sygdom, der vil løse uden behandling. Dog bør alle tilfælde behandles for at undgå komplikationer og transmission gennem bloddonation.

• Behandle babesiose oftest med clindamycin og kinin. Dosis for clindamycin er 20 mg/kg/dag mundtligt for børn og 300 til 600 mg hver seks timer for voksne. Kinin er givet mundtligt i doser på 25 mg/kg/dag for børn og 650 mg hver seks til otte timer for voksne. Denne terapi bør fortsættes i syv til 10 dage. Men, bivirkninger er almindelige og er ikke altid effektive.

• Overveje behandling med atovaquone og azithromycin er en lovende alternativ. En undersøgelse har vist denne kombination til at være så effektiv som clindamycin og kinin, men med en langt lavere risiko for bivirkninger.

• Overvej eksperimentelle behandlinger for babesiose. Disse omfatter pentamidine med trimethoprim-sulfamethoxazol og anti-trypanosomal stof diminazene aceturate,

• Brug exchange blodtransfusion samtidig med kemoterapi i alvorligt syge patienter med høj parasit belastninger og hæmolyse. Denne kombination bør fjerne parasitter og giftig faktorer fra blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com