Stadier af dannelsen af en menneskelig Baby

07/26/2011 by admin

Stadier af udvikling

Fra det øjeblik, hvor sædcellen trænger ind og befrugter en ægcelle, går den resulterende befrugtede æg gennem flere faser af vækst. I første omgang ikke mere end en selvreplikerende pakke af genetisk materiale, ægget ændres og vokser gennem de zygotisk, blastocystic, embryonale og føtale stadier før fødslen.I første omgang producerer en kvinde en ægcelle, som typisk er befrugtet to uger efter, at det er dannet. Derfor, alder af et udviklende menneske i livmoderen kan regnes fra den dag, ægget blev udgivet (gestationsalder) eller fra tidspunktet for befrugtning. Den gestationsalder vil typisk være to uger over tid siden befrugtningen. I denne artikel vil uger blive regnet fra drægtigheden--ægget er udgivet--medmindre andet er angivet.

Zygotisk

På befrugtning trænger en enkelt sædcelle kvindens æg cellemembranen. Den resulterende celle kaldes en zygote. Det indeholder 50 procent af sit DNA fra moderens æg og 50 procent fra Faderens sperm. Zygote flytter ned i æggelederen. Da det rejser det opdeler gentagne gange for at danne en kugle af celler. Til sidst, har cellerne delt nok gange til at danne et indre gruppe beskyttet af en shell. På dette tidspunkt cellen kaldes masse en blastocyst. Den indre gruppe af celler vil fortsætte med at udvikle sig til et foster.

Embryonale

Blastocyst vil nå livmoderen fem dage efter befrugtningen, eller næsten tre uger efter drægtigheden. Når i livmoderen, lægger det sig til livmodervæggen. Det omkringliggende lag af celler vil udvikle og specialisere sig i de systemer, som forbinder den udvikling af menneskelige til sin mor. Når knyttet til livmodervæggen, bliver blastocyst kendt som embryon.

De celler, som komponerer fosteret begynder at tage på specifikke roller og funktioner, nærme sig de organer, de vil vokse ind i. I den første uge af fosterudviklingen kan hjerne, hjerte og ryg skelnes. En uge senere hjertet begynder at slå, arm og ben knopper vokse og hjernen begynder at opdele i genkendelige områder. Seks uger efter drægtigheden svømmehud fingre og tæer udvikle. Lungerne og ansigtstræk (herunder øre form og øjenlåg) udvikle ni uger efter drægtigheden--blot seks uger efter udviklingen af fosteret. Tid er her også detectably øget raffinement i hjernens struktur og orgel differentiering.

På et tidspunkt inden for de næste to uger fosteret er vokset tilstrækkeligt og blive arrangeret til det punkt, at øjenlåg tæt, fordøjelseskanalen roterer i maven, og kønsorganer er synligt skelnes. Embryoet indtaster derefter føtal scenen.

Føtal

Fosteret er defineret som den ufødte menneskelige ("fosteret" kan henvise til alle hvirveldyr, der bærer sin udvikling unge i sin krop, men for vores formål vil vi drøfte mennesker udelukkende) under den fosterets udviklingstrin. Før den føtale fase omtales fosteret som et foster. Denne fase begynder ni uger efter befrugtningen og 11 uger efter den første udgivelse af æg (undervejs). Føtal scenen fortsætter indtil fødslen. I løbet af denne tid fosteret udvikler organer og vokser til 425 gange sin start størrelse.

Føtal scenen er nået i løbet af de 11 uge af drægtighedsperioden. Fosteret begynder ved omkring 1,2 inches lang og vejer omkring 8 gram (.28 ounces). Mange af organerne er allerede til stede, herunder hjertet, hjernen, hænder, fødder og lunger, men de eksisterer i rudimentær form og ikke fungerer som de gør, når fuldt udviklet. Bevægelighed, herunder udseendet af sitren og vejrtrækning, kan forekomme som muskler og nerver udvikle, men viljesmæssige bevægelse og smerter følsomhed opstår ikke indtil tredje trimester.

16 til 25 uger

I løbet af denne tid, vokser slutter omkring fem måneder efter befrugtningen, fosteret til otte inches i længden. Orgel udvikling fortsætter. Moderen vil kunne afsløre fostrets bevægelighed på omkring 21 uger efter befrugtningen.

26-35

Fosteret vokser hurtigt, at få fuld længde negle, hår, og øge kroppens fedt. Af 35 uger er knogler af fosteret fuldt udviklet, men stadig blød. På 35 uger er fosteret udviklet til det punkt, at den kunne findes uden for livmoderen og kaldes "fuld-sigt." De fleste graviditeter sidste tættere til 40 uger, dog.

35 til 40 ugerFosteret vil være vokset til 19 til 21 inches i længde før fødslen. Selvom de thalamic neurale forbindelser, der regulerer sanseindtryk og frivillig bevægelse er af nu forholdsvis veludviklet, målrettet bevægelse og koordinering er stadig rå og vil fortsætte med at udvikle gennem puberteten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com