Mad svig & fødevareforurening

07/19/2010 by admin

Mad svig & fødevareforurening

Når du går til markedet, foretag du typisk dine valg baseret på etiketten. Du forventer ingredienslisten at være omfattende og nøjagtige. Men måske du lægger for meget materiel i producentens etiket.

Definition af begreber

Mad svig, er ifølge "Newsweek" magasin, handlingen af stigende overskud af bevidst bruger billigere ingredienser end dem, der er angivet på emballagen. Som eksempler på mad svig citerer artiklen forsøg på at markedsføre tilapia som dyrere rød snapper og havkat som dyrere havaborre fileter.

Fødevareforurening refererer til maden kommer i kontakt med en adulterant uden forbrugerens viden. For eksempel, i April 1997 udsendt "Annaler af allergi, astma og Immunologi" en rapport på en kvinde, der spiste en pakke af tør løgsuppe miks og endte på skadestuen. Det blev opdaget, at suppe mix indeholdt peanut mel, selv om producenten har undladt at sætte peanut mel på ingredienslisten, og kvinden var allergisk over for det.

Der regulerer disse lovovertrædelser

Hvert land har sit eget agentur, som forventes at sikre, at produkterne er sikre at spise og er korrekt mærket. I Amerika er det den amerikanske Food and Drug Administration (FDA). I Kina har State Food and Drug Administration til opgave at overvåge spiselige produkter. I Canada, produkter skal blive anset for acceptable af Canadian Food Inspection Agency.

Hyppigheden af mad svig

I marts 2010 rapporterede "The Washington Post", at mellem 5 og 7 procent af den amerikanske food supply er påvirket af mad svig. Mens mad svig er et alvorligt problem, kan forurening af fødevarer udgøre en langt større risiko for folkesundheden. I de første måneder af 2007 blev mere end 400 mennesker syge efter at have spist jordnøddesmør, der var smittet med Salmonella. "The Seattle Times" rapporterede, at Kinas melamin-snøret mejeriprodukter var ansvarlig for at forårsage sygdom i 54.000 børn og føre til en bastant hjemkalde, som strakte sig over 16 lande.

Reprecussions af disse lovovertrædelser

Når FDA har mistanke om, at en virksomhed er involveret i mad svig eller forurening af fødevarer, er sagen typisk henvist til kontoret af strafferetlige undersøgelser (OCI). OCI har stået i spidsen undersøgelser i nogle meget kendte tilfælde, herunder sagen om ammoniak-gennemblødt kylling bud på en Illinois elementary school i 2002. I sidste ende, formand for Gateway Cold Storage var dømt til et år i fængsel og selskabet blev tvunget til at betale enorme summer til indlagte studerende og lærere.

Beskytte dig selv

Desværre, blot at kigge på et produkt vil sjældent være en effektiv indikator for svigagtig eller forurenede fødevarer. FDA beskæftiger DNA-test for at løse mad svig. "Washington Post" rapporter om, at disse test enheder kan koste $170,000, der er naturligvis mere end den gennemsnitlige forbruger kan bruge for at afgøre, om en fiskefilet virkelig er havaborre. Forurening af fødevarer skaber lignende problemer for forbrugerne, da videnskabelige test kan være tidskrævende og dyrt. I øjeblikket, er en af de bedste måder at beskytte dig selv at besøge hjemmesiden Recalls.gov når du har mistanke om at noget er galt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com