Hvordan til at lindre gigt

07/23/2010 by admin

Hvordan til at lindre gigt

Gigt er en inflammatorisk ledsygdom, en form for gigt. Det præsenterer oftest som akut, lammende smerte i fælles for storetåen, dog kan det også medføre smerter i fingre, håndled eller knæ. Gigt er resultatet af en ophobning af urinsyre krystaller i leddet og nærliggende væv. Det gør de berørte fælles hævede, rød og varm at røre ved. Smerter fra et angreb af gigt kan være ulidelig.

Smertebehandling

Hvis du lider af et angreb af gigt, fratage din sko og sok ud af din mund og ligge ned på en sofa eller seng, hvis du kan. Løft din mund (eller berørte område) og resten indtil smerten mindsker; fortsætte i 24 timer bagefter. I mellemtiden tage et non-steroide anti-inflammatoriske smertestillende, såsom ibuprofen. Ikke tage mere end den anbefalede dosis og ikke tage NSAID, hvis du har nyresygdom. Ikke erstatte acetylsalicylsyre, fordi det kan forværre gigt. Ice ned de berørte fælles at reducere betændelse og smerter og bo hydreret.

Lægehjælp

Når du føler dig stand, gå til lægen til at bekræfte, at gigt er problemet. Lægen kan fjerne væske fra de berørte fælles at bekræfte diagnosen. Din læge kan også foretage blod-og urinprøver og kontrollere dit blodtryk; sygdomme som forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og diabetes er knyttet til gigt. Han spørger om andre lægemidler, du tager, da nogle medikamenter forværre gigt.

Narkotika

Din læge kan ordinere medicin for at hjælpe behandle gigt. Du kan blive bedt om at tage prednison (steroider) i op til to uger efter din angreb til at mindske betændelse. Andre medikamenter, såsom colchicin, lindre akut gigt angreb. Colchicin er taget inden for 12 til 24 timer efter en urinsyregigt angreb. Din læge kan ordinere Allopurinol eller Probenecid, hvis du har gentagne anfald af urinsyregigt.

Livsstil ændringer

Animalske proteiner, skaldyr og alkohol kan forværre gigt, så hvis du har gigt, er det bedst at spise disse fødevarer i moderate mængder eller til at undgå dem helt. Hvis du er midt i en urinsyregigt angreb, drikke masser af vand til at skylle urinsyre krystaller ud af dit system, og afholde sig fra alkohol. Overvægt øger risikoen for gigt; følge en moderat motion for at holde din vægt under kontrol.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com