Forskellen mellem canadiske og amerikanske Health Care

01/02/2011 by admin

Forskellen mellem canadiske og amerikanske Health Care

I slutningen af 1990 ' erne viste en Harris Meningsmåling at både canadiere og amerikanere delt sammenlignelige synspunkter vedrørende sundhedspleje, men at USAs politiske ledere ikke har lyttet til ønskerne af deres consituents.

Canadiske oversigt

I 2009 PBS'S NewsHour forskere rapporterede at Medicare er Canadas universel sundhedspleje system, som er offentligt finansieret og udleveres, og leverer pleje primært gennem private udbydere. Private forsikringsselskaber findes i Canada, men den føderale regering forbyder dem at dække de samme fordele, som Medicare gør.

Amerikanske oversigt

NewsHour rapporteret også, at et flertal af amerikanerne får forsikring gennem deres arbejdsgiver privat forsikring. Medicaid er en statsfinansieret program, der dækker familier med lav indkomst, handicappede personer og lav indkomst gravide kvinder. Forvaltes af den føderale regering, er Medicare et program, der dækker ældre. Børn af lavindkomstfamilier dækkes under staten children's Health Insurance Program (SCHIP) og veteraner er omfattet af Veteran's Health Administration (VHA)

Canada dækning

Ifølge Michael Borowitz, en senior sundhed politisk analytiker for organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling i Paris, i 2009 nødvendige lægelige ydelser - herunder hospital og læge besøg--er garanterede ydelser i Canadas single-betaleren Medicare system. Tandpleje, ambulant receptpligtig medicin og rehabilitering tjenester er ikke omfattet, men privat forsikring kan købes for at dække områderne. Forskellige provinser kan også give disse fordele for visse grupper (f.eks. ældre). Ventelisterne findes ofte for elektiv kirurgi.

USA dækning

Dækning afhænger af typen forsikring en amerikansk har, men dækningen omfatter ofte stationær og ambulant hospital pleje og læge besøg. Mange forsikringsselskaber planer omfatter forebyggende pleje, tandpleje og prescription drug dækning, ifølge Borowtiz.

Canadiske finansiering

Federal og lokale indkomstskatter, medarbejder skatter og moms finansiere Canada's program. Mange af regionerne opkræver et lille månedligt sundhedspleje premium. Ifølge World Health Organization (WHO), i 2006 offentlige midler op omkring 70% af de samlede sundhedspleje udgifter, mens 30% er private udgifter.

USA 's finansiering

USA 's regering bruger penge fra skat til at tilbagebetale de udbydere, der bekymrer sig for enkeltpersoner registreret for Medicare, Medicaid, SCHIP eller veteraner fordele. Skat tilskud findes også for arbejdsgiveren-baserede forsikring. Fyrre-seks procent af den samlede sundhed udgifter i landet blev finansieret af regeringen, ifølge WHO 2006 statistikker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com