Metamucil fakta & bivirkninger

05/22/2010 by admin

Metamucil tilhører en gruppe af lægemidler kendt som bulk-dannende afføringsmidler. Den aktive ingrediens i Metamucil er psyllium. Metamucil virker ved at absorbere overskydende væske i tarmene og giver mere bulk til afføring. Bulkier afføring er blødere og derfor lettere at passere.

Effekter

Diarré er den mest almindelige bivirkning af Metamucil og andre bulk-dannende afføringsmidler. Dette er fordi Metamucil indeholder fiber, som fremmer bevægelighed for stoffer gennem fordøjelseskanalen. Derfor bør Metamucil kun bruges til at behandle lejlighedsvis forstoppelse, medmindre specifikt foreskrevet af en læge til en alternativ formål. Andre bivirkninger omfatter oppustethed og abdominal oppustethed.

Interaktioner

Metamucil har ikke nogen svær lægemiddelinteraktioner forbundet med dets anvendelse. Men, forsigtighed bør anvendes med visse medikamenter som tetracyklin. På grund af dets virkningsmekanisme Metamucil forhindrer absorption af tetracyclin i blodbanen og derfor gør stoffet ineffektivt til behandling af infektion.

Forholdsregler

Folk, der har visse betingelser bør bruge Metamucil med forsigtighed. På grund af sin høje sukkerindhold, kan Metamucil øge blodsukkeret hos patienter med diabetes. Derudover indeholder Metamucil også høje mængder af natrium. Dette kan øge blodtrykket, så personer med hypertension bør også bruge Metamucil forsigtigt.

Advarsler

Metamucil bør ikke anvendes hos børn under 6 år gammel, medmindre ordineret af en læge. Også, mennesker med nogle fordøjelsesproblemer, såsom intestinal blokering, bør ikke tage Metamucil at undgå forværring af tilstanden.

Graviditet

Ifølge den amerikanske graviditet Association, er Metamucil opført som en kategori B medicin. Det betyder, at det betragtes som sikker til brug under graviditet. Men på grund af sin høje natrium og sukkerindhold, det bør kun anvendes til lindring af lejlighedsvis forstoppelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com