Menneskelige anatomi af skelettet

06/22/2010 by admin

Menneskelige anatomi af skelettet

Det menneskelige skelet består 206 knogler. Skelettet er svært struktur som forbinder det bløde væv i kroppen. Det beskytter også de indre organer i kroppen. Knogler indeholder marv, hvilket er vigtigt i produktionen af røde blodlegemer.

Knogle

Knoglen er hård og indeholder mange mineraler, men knoglen er en levende struktur og har også blodkar, nerver og kollagen. To celler er specifikke for knogle. Osteoblaster hjælpe med dannelsen af nye knogler, og osteoklaster hjælpe med fordelingen af gamle knogler. Knogler kan være lange, korte, flade eller uregelmæssig. Rørknogler findes i arme og ben såsom humerus og femur. Korte knogler findes i håndled og ankler. De to andre typer af knogler er flade knogler, såsom af kraniet, og uregelmæssige knogler.

Det menneskelige skelet

Det menneskelige skelet kan opdeles i det aksiale skelet og appendicular skelettet. Det aksiale skelet omfatter kranium, ryghvirvler, brystbenet og ribben. Appendicular skelettet omfatter knogler i vedhæng (hvilket betyder arme og ben). Der er 22 knogler i hovedet og 33 knogler i rygsøjlen, herunder 7 halshvirvler, 12 brysthvirvlernes tværtappe, 5 laende, 5 sakrale og 4 i haleben. Hver arm og ben har ca 30 knogler, hvoraf de fleste er fundet i ankel og wrist.

Funktion: Bevægelse og beskyttelse

En af de vigtigste funktioner i det menneskelige skelet er at give bevægelse og give beskyttelse for kroppen. Knogler er forbundet sammen af ledbånd og muskler er forbundet med knoglerne ved sener. Tilslutning af muskler og skelet tillader bevægelse af kroppen. Derudover beskytter skelettet vitale organer såsom hjerte, hjerne og lunger.

Funktion: Mineral opbevaring

Knogler også bidrage til at regulere mineral niveauer inden for det menneskelige legeme. To af de vigtigste mineraler, der hjælper det for at regulere er calcium og fosfor. Når kroppen har et overskud af disse mineraler, er de gemt i knoglen. Når kroppen oplever en mangel på disse mineraler, er de taget ud af knoglen og bragt tilbage i omsætning.

Funktion: røde blodlegemer og Immune celle produktion

Skelettet også spiller en stor roll i immun sundhed for enkelt og produktionen af røde blodlegemer. Knoglemarven indeholder stamceller og er ansvarlig for disse to funktioner. Stamcellerne i knoglemarven kan udvikle sig til røde blodlegemer og blodplader. Stamceller kan også udvikle sig til at danne de celler, der udgør immunsystemet, herunder B-celler og naturlige dræberceller.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com