Sødestoffer: Sundhedsrisici

09/06/2010 by admin

Sødestoffer: Sundhedsrisici

Kunstige sødestoffer er big business i fødevareindustrien i dag. De fleste produkter, der er lavet med traditionelle sukker, honning eller high-fructose corn syrup nu meget godt kan have en kost eller sukker-fri modstykke på købmand hylderne. Kost sodavand sælges i stort set alle smag nu, og der er et utal af sukker-fri produkter, fra slik til morgenmad korn rettet mod befolkningens diabetisk og vægt-bevidst. Disse kunstige sødestoffer foregår af de mere klassiske og særdeles kaloriefattige sukker, men hvad er prisen? Er der skadelige virkninger fra indtagelse disse menneskeskabte sukker? Er de som sikker at spise som fødevareindustrien ville have os til at tro? Eller er for noget ikke helt så virkelig søde, som de gerne vil have os til at tænke?

Typer

Der er en hel del forskellige kunstige sødestoffer, som er let anerkendte mærke navne, men deres kemiske navne generelt vises i ingrediens lister. Alle godkendt af FDA til konsum--saccharin, aspartam, acesulfam kalium, sucralose, neotame og xylitol. Disse er de mest anvendte kunstige sødemidler.

Hvordan fungerer de?

Kunstige sødestoffer er også kendt som sukker alkoholer. De er meget sødere end sukker, spænder overalt fra 160 til 13.000 gange sødere, så det samme niveau af sødme er opnåelig i et produkt, mens du bruger kun en brøkdel af kalorierne. Fordi det ikke er sukker, er det ikke fordøjet og behandles af kroppen på samme måde. Sukker alkohol er ikke købedygtig blive absorberet i tarmen fuldstændig, så du ikke er fuldt absorbere reduceret mængden af kalorier, der er tilføjet.

Fordele

Fordelene for kunstige sødestoffer vrimler. Du ser din vægt, men stadig har en yen for chokolade fudge kage? Med disse sødestoffer er det muligt at bogstaveligt talt have din kage og spise det også. Og hvis du tilfældigvis lider af sukkersyge, disse sødestoffer gør det muligt at tilfredsstille din søde tand uden en invaliderende insulin spike. Det er imidlertid også vigtigt at være opmærksom på den samlede kalorier og ingredienser i produktet. Sukker-fri produkter stadig indeholder kalorier i de fleste tilfælde og kan ikke altid være det sundeste valg, uanset manglen sukker. En afbalanceret kost fuld af grøntsager og frugt er stadig anbefales over forarbejdede fødevarer til vægtkontrol.

Risici

Sukker erstatninger har været rygter om at forårsage et væld af ubehagelige bivirkninger, varierer i sværhedsgrad fra mild intestinal ubehag til migræne til kræft. Rigelig forskning til bag disse påstande, men er ikke forestående på dette tidspunkt. Undersøgelser på rotter med sødemidlet aspartam og sakkarin produceret en højere sats for kræft i rotter. Dette er ikke blevet bevist for at svare i humane undersøgelser. Fra 2009 forbliver FDA standhaftige, at kunstige sødestoffer er sikkert når forbruges ved den anbefalede dosering, og hver sødestof har et væld af humane undersøgelser at bevise deres sikkerhed. National Cancer Institute hedder, "Der er ingen klare beviser for at de kunstige sødestoffer tilgængelige kommercielt i USA er knyttet til kræftrisiko hos mennesker."

Overvejelser

Når der beskæftiger sig med kunstige sødestoffer, er moderat forbrug bedst. FDA står bag sikkerheden for sukker erstatninger, men opfordrer også at forbruget begrænses. Alle metabolizes fødevarer og kemikalier forskelligt. Så det er af stor betydning ved din krop og indtager kun hvad der er rimelige og moderate for dig. Selv om de sundhedsmæssige risici ikke synes skræmmende, forskning i nogen bivirkninger eller kræftfremkaldende stoffer i sødestoffer er igangværende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com