Hvad betyder det at standardisere en Base?

06/16/2010 by admin

Ifølge Bronsted-Lowry definition er en base et stof, der kan acceptere en hydrogen ion (H +), et brintatom, der har mistet sin eneste elektron og derfor bærer en enkelt positiv ladning. Natriumhydroxid (NaOH) og kaliumhydroxid (KOH) er baser, fordi de kan acceptere et brintatom fra en syre til at danne en salt og vand.

Historie

Syre-base kemi historie kan spores tilbage til 1600-tallet. Det fortsætter med at være genstand for forskning på grund af dens fysiologiske betydning.

Standardisering af en Base

Standardisering af en base betyder bestemme dets koncentration meget præcist. Dette kan opnås ved titrering, en fælles laboratorieprocedure hvor nøjagtigt målte mængder af syre føjes til en base indtil neutralisering af eller ligestilling--som afsløret af en indikatoropløsning, som skifter farve på det tidspunkt--opstår.

Forholdsregler

Fejl kan indføres i standardisering procedure på flere måder. Tilstedeværelsen af natriumcarbonat (Na2CO3) i en natriumhydroxidopløsning kan producere et forkert resultat, som kan ved hjælp af en forkert indikator. Nogle løsninger er ustabile--natriumhydroxid, for eksempel absorberer kuldioxid (CO2) fra luften-- og bør anvendes umiddelbart efter standardisering.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com