Dårlig & usund mad pyramider for teenagere

08/05/2010 by admin

Dårlig & usund mad pyramider for teenagere

Teenagere er berygtet for at spise fødevarer, der er høj i kalorier, fedt, sukker og salt. Disse fødevarer bygge en pyramide, der kan føre til sundhedsmæssige problemer i fremtiden. Mens alle fødevarer har nogle næringsværdi og ingen bør være helt forbudt, bør teenagere lærte at træffe sunde valg for deres organer.

Problemer med sunde fødevarer pyramide

Den nuværende sunde fødevarer pyramide, produceret af United States Department of Agriculture, indeholder nogle fejl, siger nogle eksperter. Det har eksisteret i mere end 20 år. Toppen af pyramiden tyder på, at fedtstoffer og olier bruges sparsomt, men det gør ikke skelne mellem gode fedtstoffer såsom olivenolie og dårlige fedtstoffer såsom svinefedt. Pyramiden også ikke skelner mellem sundt kulhydrater og proteiner, såsom brune ris og bønner, og dem, der er mindre sunde, såsom forarbejdet hvidt brød og højt fedtindhold udskæringer af oksekød, sagde forskere på Harvard University.

Junk Food

Junk food er måske på fundamentet af en usund teen kost pyramid. Dette udtryk refererer til fødevarer, der er stærkt forarbejdet, meget fede og høj i sukker og salt. Færdigpakkede snacks, såsom chips, kager og slik, er junkfood, der er undertiden almindeligt i en teenager kost. En anden synderen er fastfood. Meget høj i fedt og over-forarbejdede, fastfood hamburgere og pommes frites er typisk usunde fødevarer, at mange teenagere ofte forbruger.

Læskedrikke

Endnu et lag af teen usunde fødevarer pyramide er læskedrikke. Disse kommer i enkelt servering dåser, er billig og bredt tilgængelige. Teenagere ofte har ubegrænset adgang til maskiner, der sælger disse drikkevarer på deres skoler. Sodavand har meget høje niveauer af sukker. Som et resultat er de fuld af en masse tomme kalorier. De kan være vanedannende så godt, og nogle teenagere forbruge flere dåser hver dag.

Friturestegt mad

Endnu et lag af teen usunde fødevarer pyramide er stegt mad. Disse er nogle gange selvfølgelig usunde, som i forbindelse med pommes frites eller stegte carnival fødevarer som cookies eller kager. Nogle fødevarer, der ellers ville være sunde valg, kylling eller grøntsager, mister deres værdi, når de er friturestegt. I modsætning til junk food, som de fleste mennesker ved er usunde, stegte fødevarer præsenteres nogle gange som en del af et måltid, som en teenager måske tror er sundere end den egentlig er. For eksempel, kan en teenager overveje en kyllingesandwich på en fastfood-restaurant et sundere valg end en hamburger, selvom det er dybt stegt i fedt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com