Ubiquitination af P53

10/14/2010 by admin

Ubiquitination af P53

P53 er et gen, der fungerer som en tumor suppressor i det menneskelige genom. Ubiquitin er en lille protein molekyle, der er til stede i alle celler og funktioner som en del af kroppens bortskaffelse af affald system til at ødelægge og fjerne muterede eller afvigende celler.

Cellulære selvmord

P53 generne arbejde for at undertrykke tumorvækst ved at udløse apoptose, den mekanisme, der forårsager en cellen til at dø. Apoptose er en vigtig mekanisme i kroppen har ansat til at forblive sunde ved at fjerne usundt eller muterede celler.

FAS receptorer

En måde apoptose sker er når P53 generne slipper proteiner, der stimulerer receptorer på cellens overflade til at udløse apoptose i cellen muterede. Disse gener producere proteiner 53 kilodaltons i størrelse og så kaldes de P53 proteiner.

Ubiquitin

Ubiquitin spiller en rolle i reguleringen af mængden af P53 proteiner i en celle. P53 for at reagere hurtigt i overværelse af DNA-skader og ubiquitination aktivitet skal falde hurtigt for P53 at udløse apoptose. Hvis denne proces ikke lykkes, kan kræft celler vokse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com