Virkningerne af HRT på Cortisol

03/29/2010 by admin

Et normalt niveau af kortisol i vores krop, per University of Maryland Medical Center, er 6 til 23 mikrogram pr. deciliter (mcg/dL). Og når vi har et normalt niveau af kortisol, vi kan forvente vores krop til at fungere som det skal, regulere vores blodtryk, metaboliske glukose, medvirken immunsystemets funktion og producerer betændelse svar når det er nødvendigt. Men nogle medicinske tilstande, som overgangsalder, reducere hormon produktion, at spørge brugen af hormonsubstitutionsbehandling (HRT) til at imødegå den negative ubalance. Men i nogle tilfælde HRT kan have en negativ virkning på cortisol også.

Cortisol forklaret

Hypofysen producerer hormonet ACTH, som til gengæld beder binyrerne til at frigive en steroid hormon kaldes cortisol. Hormonet kortisol spiller en vigtig og positiv rolle i mange funktioner i vores krop (som nævnt tidligere), men kan også medføre negative konsekvenser for når niveauet bliver for lavt eller højt, hvilket kan ske på grund af øget og langvarig stress eller andre vilkår (ligesom HRT brug).

Hormonbehandlings (HRT) positiv virkning på Cortisol

I en undersøgelse foretaget af det endokrine forskningsenhed på Mexicos hospitalet de Especialidades, blev det konkluderet, at HRT øger DHEA samt ACHT og cortisol koncentration i kvinder, der gennemgår overgangsalderen på grund af hypoestrogenism (for lavt et niveau af østrogen).

For lavt et niveau af østrogen kombineret med lave niveauer af andre hormoner kan have mange negative effekter, herunder lavt blodtryk, (noget en stigning i kortisol niveauet kan modvirke). Denne undersøgelse viser derfor, den positive effekt, som kan realiseres i at øge cortisol niveauer ved brug af HRT.

Stress, kortisol og overgangsalderen komplikationer

Cortisol virker i samklang med skjoldbruskkirtelhormon, men som stress øger i en persons liv, deres cortisol niveauer stigning, skaber problemer med relationen kortisol-skjoldbruskkirtlen. For meget stress over en løbende periode-- og den efterfølgende overvældende frigivelse af cortisol til at imødegå det--resultater i skjoldbruskkirtlen modstand (afvisning af alle andre hormoner, ikke bare cortisol, at reagere skjoldbruskkirtels signaler), ifølge David Zava, Ph.D., direktør for ZRT laboratorium i Portland, Oregon.

Når symptomer på lav østrogen og andre hormoner opstår under overgangsalderen alder, eller der er cortisol-skjoldbruskkirtel problemer (resulterer i overgangsalderen-lignende symptomer), kan en individuel og en læge fejlagtigt antager, at symptomerne er relateret til overgangsalderen, og HRT kan anbefales og startet, per Zava.

HRT'S Negative virkninger på Cortisol

Derfor, hvis cortisol niveauet i kroppen allerede er høj på grund af stress eller andre medicinske tilstande, der ikke er blevet diagnosticeret, starter HRT kunne sammensatte problemet snarere end afhjælpe de aktuelle symptomer, som håbet. Og da fortsatte høje niveauer af cortisol over længere perioder kan negativ indflydelse på hjerne, muskler, hud og knogler af en individuel, det er vigtigt at sørge for HRT er løsningen, før det er begyndt.

Betydning

Personer, der kæmper med søvnproblemer kan opleve problemet på grund af kortisolniveauer, der er for høj. Simpel spyt hormon test udføres af din læge om eftermiddagen, når cortisol niveauer er som regel i nærheden af deres laveste (de er højest om morgenen) kan hjælpe med at bestemme hvis cortisol er for høj.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com