Cross tilspidset teknik

08/24/2010 by admin

Cross tilspidset teknik

Visse antidepressive medikamenter forårsage svære at tolerere bivirkninger. Hvis dette sker, kan din læge beslutte at skifte til en anden medicin. Mange læger benytter en teknik kaldet cross tilspidset til at skifte fra én antidepressiv medicin til en anden. Cross tilspidset antidepressiv medicin indebærer gradvis faldende den medicin, du i øjeblikket tager samtidig gradvist øge den nye medicin. Dette kan ikke være nødvendig, hvis du ændrer fra en selektive serotonin reuptake inhibitor--mere almindeligt kendt som SSRI - til en anden, ifølge GP Notebook.

Instruktioner

• Diskutere din cross skrå plan med din læge, så vil du fuldt forstå hvad de skal gøre. Spørg din læge til at sætte planen skriftligt, hvis hun ikke har gjort det allerede. Sørg for at du har både medicin på hånden til at starte den cross tilspidset.

• Start den nye antidepressive på den dosis, din læge anbefaler, mens gradvist faldende dosis af den medicin, du allerede tager. En komplet overgang fra én medicin til en anden kan tage to uger eller længere, hedder psykiater Dr. Michael Hirsch fra Harvard Medical University i UpToDate.

• Hold øje med tegn på depression som du har foretaget ændringen. Spørg betydelige andre i dit liv til betænkningen tegn på mulig depression, som du ikke måske genkende dig selv. Disse kan omfatte sove mere end normalt eller har problemer med at sove, manglende interesse i normalt lystbetonet aktiviteter, ændring i appetit, en manglende interesse i sex, træthed, angst eller følelser af skyld eller værdiløshed. Svært ved at tænke eller koncentrere sig, problemer med at huske ting, gråd for ingen grund eller ophidselse kan også forekomme.

• Indberette enhver forøgelse af depressive symptomer til din læge straks. Depression kan medføre en risiko for self-skade, så ikke ignorere advarselstegn. Ikke ændre tidsplanen medicin til at behandle symptomer, medmindre din læge fortæller dig at.

Tips & advarsler

  • Oprette en skriftlig tidsplan og henvise til det, når du tager din medicin, for at forebygge fejl, der kan medføre overdosis eller for lidt medicin til at være terapeutisk.
  • Skifter fra den ene kategori af antidepressiv medicin til en anden er mere tilbøjelige til at forårsage depressive symptomer end at ændre inden for samme kategori, fordi forskellige kategorier af lægemidler har forskellige handlinger.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com