Hvad Vitamin giver energi?

08/23/2010 by admin

Hvad Vitamin giver energi?

Et generelt afbalanceret kost er den vigtigste faktor i at opretholde energi hele dagen. Spise nok mad til brændstof din daglige aktiviteter og få en god blanding af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer er en del af saldoen. Derudover tilstrækkelige mængder af vitaminer og mineraler---især hele familien af B vitaminer---er tæt forbundet med energi-niveauer.

B2 (Riboflavin)

Vitamin B2, også kaldet riboflavin, er et vigtigt vitamin for kroppens energimetabolisme. B2 hjælper din krop, brænde fedt, kulhydrater og proteiner og bruge dem til brændstof. En mangel på B2 i kosten kan føre til tørrede, revnet hud på hjørner af munden og følsomhed over for lys. B2-vitaminmangel er forbundet med flere sundhedsmæssige betingelser, herunder øjensygdomme, anæmi og migræne. Kilder i kosten af B2 omfatter hindbær, yoghurt og leveren.

B3 (Niacin)

Passende mængder af B3, også kaldet niacin, spille en rolle i digestive sundhed og gode blodcirkulationen i hele kroppen. Niacin hjælper kroppen med at dreje proteiner og kulhydrater du spiser til brændstof til at relancerer din krop. Kød, fisk og andre animalske produkter er den bedste kilde til niacin, men frø og nødder har betydelige mængder af næringsstoffer.

B9 (folinsyre eller folat)

Vitamin B9, også kaldet folinsyre eller folat, er afgørende for produktionen af røde blodlegemer, som transporterer ilt rundt i kroppen. Tilstrækkelig indtagelse af folinsyre er vigtigt for kvinder, der er gravide eller planlægning at blive gravid, da mangler i dette vitamin er associeret med medfødte defekter. Gode kilder i kosten af B9 omfatter fuldkorn, citrusfrugter og grønne bladgrøntsager.

B12

Får nok B12 er nødvendigt for kroppen til at slå den mad du spiser til energi og hjælper med at vedligeholde dit nervesystem. Mangel på B12 er forbundet med anæmi, hvilket ofte gør syge føler manglende energi. B12 er et vitamin, der kan kun opnås gennem animalske kilder eller kosttilskud, og så vegetarer og især veganere kan være tilbøjelige til at B12 mangler. Kilder i kosten af B12 omfatter kød, æg, fisk og leveren.

Mineraler

Vitaminer er ikke de eneste næringsstoffer ansvarlig for energi niveauer---mineraler er vigtige for. Jern og magnesium er især vigtigt for at opretholde energi niveauer. En mangel på jern betyder, at kroppen ikke kan skabe nok røde blodlegemer, resulterer i blodmangel. Fordi træthed er en vigtigste symptom på anæmi, er jern vigtigt for at opretholde energi. Magnesium er afgørende for at aktivere enzymer, som er kemikalier, der regulerer kroppens funktioner. Mineralet også hjælper kroppen med at forvandle fedtstoffer, proteiner og kulhydrater til energi. Symptomer på magnesiummangel kan omfatte muskelkramper og svaghed. Kilder i kosten af magnesium omfatter bønner, nødder, kerner og fisk.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com