Historien om livmoderhalskræft

12/13/2010 by admin

Livmoderhalskræft er en større sundhedsmæssig bekymring for alle kvinder. I århundreder var årsag til livmoderhalskræft ukendt. Det var først i 1900-tallet, at forskerne forstået, at sygdommen var forårsaget af eksponering for det humane papillomavirus (HPV). Vacciner mod visse former for virus er nu bredt tilgængelig, men for det meste af historien, årsagerne til livmoderhalskræft var fuldstændig misforstået.

Klassisk referencer

Sygdommen har været kendt siden oldtiden. I 400 f.kr. forsøgt den græske læge Hippokrates skrev om sygdommen og endda at behandle kræft med en procedure kaldet trachelectomy, selvom han kun fandt at intet gjorde han kunne udrydde kræft. Denne procedure, senere bruges til en kort periode i 1940 ' erne, indebærer fjernelse af livmoderhalsen og forbinder den vaginale kanal direkte til livmoderen.

Fejlagtige teorier om årsagssammenhæng

I århundreder var læger i tvivl om årsagen til livmoderhalskræft. Den første teori steg til fremhævelse i 1842 i Firenze, når en læge har bemærket, at gifte kvinder og prostituerede var modtagelige for livmoderhalskræft, men Nonnerne havde en meget lav forekomst af kræft. Men fordi nonner lider af brystkræft, var det forkert besluttet at årsagen til begge sygdomme var stram korsetter.

Flash frem til 1900-tallet. I 1950 ' erne, læger var overbevist om, at livmoderhalskræft skyldes smegma. I 1970 ' erne var den fremherskende tanke i American medicine, livmoderhalskræft var knyttet til herpes, som også var forkert.

Det første gennembrud

Mens fleste læger var helt i mørke, når det kom til at forstå livmoderhalskræft, havde en læge et gennembrud, der kom fra en usandsynlig kilde. I 1930 ' erne undersøgte Dr. Richard Shope af Rockefeller University vilde kaniner, der havde udviklet "horn", som efter yderligere analyse, var forårsaget af en virus, der kan overføres. Denne forskning førte til den opdagelse, at livmoderhalskræft skyldes en papillomavirus.

zur Hausen

Dr. Shope banede vejen for Dr. Harald zur Hausen arbejde i 1980 ' erne. Det var zur Hausen, som takket være fremskridt i DNA-teknologi, var i stand til at vise, at virussen var en papillomavirus. Med årsagen til livmoderhalskræft endelig forstået, kunne lægerne begynder at arbejde på bedre behandlinger og vacciner.

Gardasil

I 2006, at vaccinen Gardasil blev godkendt af US Food and Drug Administration for forebyggelse af livmoderhalskræft. Vaccine mål Vælg stammer af det humane papillomavirus, specielt type 6, 11, 16 og 18.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com