Nyre Stone kirurgi komplikationer

11/26/2010 by admin

Risiko for nyre stone kirurgi komplikationer er blevet reduceret betydeligt i de seneste to årtier. Udtrykket "skæring for stenen" er gamle, men i dag, det behøver ikke sådan en negativ konnotation.

Grundlæggende

Der er fire primære middel til fjernelse af nyresten. De to mest populære kræver ikke operation. Tredje er minimalt invasiv, mens fjerde er en komplet kirurgisk procedure. Klart, en metode, der kræver ingen skæring i kroppen minimerer risikoen for komplikationer, men alle behandlinger bære nogle risiko.

Åben kirurgi

Tidligere var åben kirurgi den eneste mulighed for fjernelse af nyresten. I dag, er det sjældent brugt. Åben kirurgi er kun udnyttes i ekstreme tilfælde hvor nyresten er alt for stor til at blive fjernet af andre midler, når en abnormitet findes i form af patientens urinvejene, eller hvis andre behandlingsmuligheder har undladt. Læger foretrækker at undgå det på grund af risikoen for infektion, extreme blødningskomplikationer fra anæstesi og udvidede restitutionstid.

ESWL

Ekstrakorporale trykbølge lithotripsi (ESWL) er den mest almindelige procedure for fjernelse af nyresten. Det bruger chokbølger for at smuldre stenene. Efter behandling er spor af blod tilbøjelige til at forblive i urinen. Ryggen eller maven kan opleve blå mærker eller nogle smerte som følge af chokbølger.

Lejlighedsvis, forårsage de smadrede sten stykker blokering som de bevæger sig langs urinvejene og bringe på mindre smerter. Urolog kan indsætte et lille rør, der kaldes en stent ind i ureter at hjælpe stykker passere. Yderligere ESWL behandlinger er nogle gange nødvendigt, især når sten af en hårdere sort er til stede. Blødning kan undertiden forekomme omkring nyrerne med et nødvendigt i mindre end én ud af 100 patienter blodtransfusion.

Ureteroscopy

Ureteroscopy holde nogle chance for komplikation, selv om det er ganske minimal. "Op til 95 procent af patienter, der undergår ureteroscopy for sten er lavet sten gratis," ifølge læger på Cornell Universitys afdeling for Urologi. "Meget få komplikationer er blevet bemærket i denne gruppe af patienter med fleste patienter vender hjem den dag eller 24 timer efter indgrebet."

Vanskeligheder, som kan udvikle omfatter arvæv bygning inde i ureter og chancen for utilsigtet ureter perforering. Sten, der har siddet fast i væggen af ureter i mere end to måneder øger risikoen for disse komplikationer. Hyppig vandladning, smerter eller blod i urinen er almindelige bivirkninger i de første par dage efter denne procedure.

PCNL

Perkutan nephrostolithotomy er almindeligvis omtales som PCNL. Et lille snit er skåret i patientens ryg og lille medicinske instrumenter derefter flyttes på plads for at opløse stenene. Dette øger risikoen for komplikationer på grund af muligheden for infektion fra indsnittet.

Selvfølgelig, kommer med et snit, muligheden for overdreven blødning. "Blodtab under denne procedure er muligt og en transfusion er nødvendigt i ca. 20 procent af patienter," siger læger på George Washington Universitys Urologisk Klinik. Der findes også muligheden for, at denne særlige operation kunne tage større dimensioner. "Denne kirurgiske procedure kan kræve omlægning til den standard åben operation hvis sværhedsgrad er stødt på under denne procedure," ifølge universitetets Urologer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com