Lavt HDL-kolesterol symptomer

02/05/2011 by admin

Lav high-density lipoprotein, eller HDL, kolesterolniveauer, der skyldes rygning kan producere en farlig symptom: øget blodpropdannelse, ifølge Mayo Clinic. Blodpropdannelse i koronar og carotis arterierne kan føre til et hjerteanfald eller øge risikoen for slagtilfælde. Derfor kan har for lav en HDL kolesterol-niveau (det gode kolesterol) være så farligt for dit helbred at have for høj en low-density lipoprotein, eller LDL, niveau.

Lavt HDL-kolesterol forklaret

Kolesterol, en voksagtig stof, der hjælper kroppens celler og er vigtig i sex hormonproduktion, normalt bevæger sig frit i hele vores blodbanen. Men når vi ikke har nok af den gode slags---HDL--- og vi har for meget af den dårlige slags---LDL---en opbygge kaldes plak i arterierne kan forekomme, ifølge Mayo Clinic.

Plak i arterierne kan mindske blodtilførslen til alle vores organer, herunder hjertet, nyrerne og hjernen. Flere ting kan få os til at have for-lav en HDL niveau og dem kan omfatte rygning, bliver fede og mangel på motion.

Første Symptom: betændelse

Har for lavt HDL (gode kolesterol) anerkendt flyder i vores blodbanen hindrer fjernelse af overskydende LDL kolesterol, hvilket resulterer i beskadigede arterievæggene og nedsat iltning af blodet. Som overskydende LDL starter akkumulere i vores blodkarrenes vægge, fordi det ikke er ved at blive fjernet og taget til nyrerne, som det skal, betændelse kan opstå, ifølge Mayo Clinic.

Blodkar brud

Når blodkarrene er betændt, og HDL niveauer fortsat være for lav til at fjerne overskydende LDL fra blodet, både røde og hvide blodlegemer begynder at blive fanget i området betændt snarere end overflytning til andre organer og kropsdele, der har brug for dem. Dette kan føre til et andet symptom på har for lavt HDL anerkendt: blodkar brud. Når blodkar briste, opstår indre blødninger ifølge American Heart Association.

Åreforkalkning forkalkning

Som lavt HDL niveauer fortsætte med at gøre overskydende LDL fjernelse fra blodkar næsten umuligt, fortsætter mindeplade med at vokse i arterien. Efter en længere periode af tid, åreforkalkning forkalkning forværres, og det holder op med bare at være fede striber i arterievæggene. Den vokser i størrelse, indtil blodkar bliver alvorligt blokeret. Denne forkalkning blokering, ifølge American Heart Association, kan føre til flere andre mulige symptomer: nyresvigt, hjertesvigt og blodprop i hjertet.

Erektil dysfunktion

Som blodgennemstrømningen er faldet i blodkarrene, lider mange organer i kroppen, herunder den mandlige penis. Og ligesom dette fald i blodtilførslen til andre vitale organer kan resultere i symptomer og komplikationer (nyrerne og hjertet kan mislykkes på grund af mangel på blod), penis er påvirket, hvilket resulterer i erektil dysfunktion, ifølge American Heart Association. Derfor, et lavt HDL niveau kan synes en lille ting, men kombineret med høj LDL og samlede kolesterolniveauer, kan det være en alvorlig sundhedsmæssig bekymring med mange symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com