Stadier af C.O.P.D.

06/17/2011 by admin

Stadier af C.O.P.D.

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er tilbagevendende trængselen af emfysem og kronisk bronkitis. Det er en sygdom, der forårsager luftsække i lungerne til at strække og miste form. I 2006 rapporter American Lung Association om, at KOL er den fjerde hyppigste dødsårsag i USA Selv om der er ingen kur for KOL, har du og din læge muligheder for behandlinger bruges til at styre symptomerne.

Tidlige stadier

I de tidlige stadier af KOL, du hoster mere end normalt og producere slim eller slim. Også, fysisk anstrengelse, såsom klatring trapper, bliver mærkbart udfordrende. I denne fase, du rydde din hals i de tidlige morgentimer og begynde at mærke en ændring i din vejrtrækning.

Ændringer i vejrtrækning

Som betjent bliver skrider frem, vejrtrækning vanskeligere. Du begynder at høre en hvæsen støj fra dine lunger. Dette er forbundet med trykken i brystet. Kronisk bronkitis bliver et problem. Derudover, fysisk bliver aktiviteter mere vanskeligt. Ved hjælp af en inhalator og bronkodilatatorer tilbyder relief og gør det muligt at udføre daglige opgaver.

Åndenød

I de senere stadier af KOL bliver en åndenød et irritationsmoment. Stigende luftvejsinfektioner forårsage problemer for dig. På dette tidspunkt bruges en vejrtrækning maskine til at administrere steroide behandlinger. Ilt behandlinger tilbydes også som en mulighed på dette tidspunkt.

Terapi

Non-farmakologiske behandlinger er tilgængelige for styring af KOL. Disse omfatter pulmonal rehabilitering, kirurgi og ilt terapi. Derudover bremser fysisk aktivitet nedgangen i lungefunktion, hvilket gør det en vigtig del af behandlingen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com