Hvordan man laver en diabetisk Menu

07/06/2011 by admin

For den diabetiske patient er indtaget fødevarer så vigtigt at hans behandling som den medicin han tager. En passende balance mellem de relevante fødevarer kan øge en diabetisk personens livskvalitet. Som erkender de ingredienser i fødevarer og hvilke fødevarer at undgå kan betyde forskellen mellem sygdom og sunde levetid.

Instruktioner

Hvordan man laver en diabetisk Menu

• Før du opretter en menu til diabetikere bør forstå komponenter af hver mad. Vær opmærksom på kulhydrater, samt det glykæmiske indeks af fødevarer. Det glykæmiske indeks måler stigningen i blodsukkeret fra kulhydrater i fødevarer. Kulhydrater kan øge blodsukkeret i både diabetikere og ikke-diabetikere.

Menuen bør bestå af fødevarer bedømmelse: lav til medium det glykæmiske indeks. Eksempler på lavt glykæmisk indeks fødevarer er de fleste typer af bønner, linser og valnødder. Medium-rated fødevarer er pasta, rices og de fleste frugter og grøntsager. Højt glykæmisk fødevarer omfatter sukkerholdige sportsdrikke, muffins og vandmelon.

En diabetisk person menu bør indeholde 30 procent til 33 procent kulhydrater for hele dagen. Daglige kalorieindtag bør spredes over fire måltider i stedet for tre pr. dag.

• Planlæg din morgenmad. En god morgenmad valg, er ifølge den amerikanske diabetes Association, frisk frugt, hytteost, ½ kop havregryn og en skive brød. Nemlig dem hvem ikke kan lide hytteost til morgenmad, er æg erstatninger lige så effektive.

For dem, der gerne erstatte fødevarer, er en god retningslinje for morgenmad ét kød, to frugter, to brød, to fedtstoffer, et mejeriprodukt og en gratis mad efter eget valg. Portionsstørrelser vil variere alt efter højde og vægt.

En hurtigere løsning for dem med travle hverdag er at spise 1/2 kop af blåbær og drikke et glas af fedtfri eller fedtfattig mælk som en drik. Har en skive toast med margarine og tilføje et "frit valg" mad. Frit valg fødevarer kan indeholde højt sukkerindhold, men målet er at holde antallet nede.

• Planlæg din frokost. Frokost bør bestå af følgende formel: to kød, to brød, to frugt, en grøntsag og to fedtstoffer. Du kan også medtage en gratis mad efter eget valg. Et eksempel på denne menu vil være to stykker brød med ½ kop tun, en kop af blandet frugt, sammen med 1/2 kop af tomater. En kop te ville være en muligt drik. En lidt anden indstilling kan omfatte to skiver stegt kalkun og to skiver af smelteost, 1 tbsp. mayonnaise kan bruges som krydderi, og tre til fire graham crackere kan føjes til noget sødt. En anden drik valg kan være et stort glas æblejuice.

• Planlæg din aftensmad. Din aftensmad bør omfatte følgende: tre kød, to brød, to fedtstoffer og en rå grøntsager. Et eksempel kunne være 3 ounce af Bagt kylling med en skive brød. Desuden tilføje ½ kop af kartoffelmos med en kastede salat og 1 tbsp. af enhver type af dressing. Hvis du ikke kan lide kylling, Svinemørbrad er en fremragende erstatning, da det også er lav i kulhydrater. Mosede butternut squash kan erstatte kartofler, kombineret med asparges tips og en side salat at afslutte måltidet.

• Tilføj en sund snack som din fjerde måltid for at hjælpe med at holde dit blodsukker og stofskiftet stabilt. Nogle gode valg er graham kiks toppet med lavt fedtindhold jordnøddesmør og en skivede banan. Sukker-fri frugt gelatine med nogle hakkede frugter er også en god mulighed. Fedtfattig mikrobølgepopcorn er tilladt, selvom air-poppet popcorn er foretrukket at skære ned på olierne.

Tips & advarsler

  • En gennemsnitlige kalorieindtag bør være omkring 1.800 kalorier om dagen, men det tal kan variere alt efter køn, højde, vægt. Konsultere din læge eller diætist for at få en nøjagtige antal og portionsstørrelser. Din måltider bør indeholde 50 procent stivelse, såsom grøntsager (kartofler eller græskar), 30 procent proteiner, som kan komme fra din kød og 20 procent fedt, som kan omfatte en kombination af kød og mejeriprodukter.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com