Kemikalier, der anvendes i vaskeri

06/24/2011 by admin

Kemikalier, der anvendes i vaskeri

Bruges regelmæssigt vaskeri produkter, såsom rengøringsmidler og blødgøringsmidler, indeholder mange forskellige kemikalier, der kan påvirke dit helbred og miljøet. Toksiner kan optages gennem huden, når fugt fra kroppen tillægger kemikalier og absorberes gennem blodbanen. Nogle af toksiner i disse kemikalier kan forårsage nervesystem sygdomme, kræft og levertoksicitet. Ved at være klar over ingredienser og vælge renere produkter, kan du leve et sundere liv.

Overfladeaktive stoffer

Overfladeaktive stoffer er sjældent opført på produktetiketter. En sætning kan udskrives på boksen, såsom "ingredienser omfatter overfladeaktive stoffer og enzymer," men ingredienser er ikke påkrævet af loven at være opført og disse advarsler betyder noget for den almindelige forbruger. De fleste typer af overfladeaktive stoffer, der er biologisk nedbrydeligt, men nogle er meget langsom til at bryde. Overfladeaktive stoffer er også kendt for at være giftig for vandlevende organismer, og rene forbindelser kan medføre irritation af hud med langvarig kontakt. Overfladeaktive stoffer er syntetiske stoffer, hvilket betyder, at de ikke er naturlige; de er kemisk. Nogle overfladeaktive stoffer, såsom alkyl phenoxy polythenoxy ethanols eller nært beslægtede præparater, har været brugt som en spermicide og har fundet effekt østrogenreceptorer i celler, selv i spormængder.

Fosfater

Fosfat er naturlige mineraler, der er brugt i vaskemidler til at fjerne hårdt vand mineraler og stoppe snavs fra redepositing på tøj. Endnu hvis disse fosfater udsættes i økosystemet, forårsager de eksplosive marine vækst, smide ud af systemets balance. EDTA, for eksempel, er en fosfat sammensatte, der har evnen til at frigive tungmetaller, der er fanget i undersøiske sedimenter, således at genindtaste økosystemet.

Optisk hvidt

Optiske blegemidler, såsom cumarin, er kemikalier, der anvendes til "lysere" tøj og kan være giftige for mennesker. Men disse "hvidt" faktisk ikke ændre tøj; de omdanner UV-lys til synligt lys, hvilket gør tøjet synes lysere.

Andre ingredienser

Farvestoffer kan være giftigt, så bruge produkter, der indeholder dem sparsomt. Ifølge EPA viser"undersøgelser, at visse farvestoffer kan forårsage kræft eller andre sundhedsskadelige effekter hos mennesker." Tøj er belagt med kemisk parfumer fra tørretumbler ark og vaskemidler efter brug, der er også syntetiske kemikalier, der kan komme ind i blodbanen gennem huden. Opløsningsmidler, såsom propylenglycol esthers, kan være giftige for mennesker og akvatiske liv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com