Phantom tand smerter

11/04/2012 by admin

Phantom tand smerter

Phantom tand smerter er en orofacial smerte lidelse, der forårsager dvælende smerter i tænderne uden en klar årsag. Behandling for phantom tand smerter kan være frustrerende for patienter og tandlæger. Smerter kan vedvare i tænder, der har haft den nerve fjernet, eller selv i områder, hvor en tand er blevet udtrukket. Unødvendige tandbehandlinger kan er blevet udført uden at hjælpe smerte. Phantom tand smerter er diagnosticeret ved at udelukke andre årsager til smerterne.

Andre navne

Andre navne for phantom tand smerter omfatter fantom smertesyndrom, neuropatiske oralfacial smerter og atypiske odontalgia.

Symptomer

Tand smerter, der kan være let eller svær.Tand smerter udløses af varme, kulde eller pres.Tand smerter, der dvæler efter en tandlæge procedure.Tand smerter, der starter i stedet for en tandlæge procedure og breder hele side af munden eller på hele munden.Tand smerter når undersøgelse og røntgenbilleder ikke viser skader eller forfald i tanden.

Årsager

Phantom tand smerter udløses ofte af en tand procedure, som en fyldning, rodbehandling eller tandudtrækning. Det er forårsaget af skader på eller dysfunktion i en nerve, der udløser følelsen af smerte.

Diagnose

Diagnosticering af phantom tand smerter er baseret på at fjerne eventuelle andre årsager til de vedvarende smerter. Mennesker med phantom tand smerter kan søge hjælp hos en neuropatisk smerte specialist. Din læge vil udføre en fysisk undersøgelse og spørgsmål du om alle tandbehandlinger. Hun vil fjerne eventuelle andre årsager til smerter og kan bestille prøver som en MRI (magnetisk resonans imaging) eller CT (computertomografi) scan.

Behandling

Behandling af phantom tand smerter afhænger om smerten er med oprindelse i de perifere nerver (nerver i lemmer, krop, ansigt og mund) eller i det centrale nervesystem (hjernen og rygsøjlen). Behandling af perifere nerve smerte kan omfatte lokalbedøvelse eller steroid injektioner eller aktuel smertestillende cremer. Hvis smerten involverer det centrale nervesystem, medicin såsom anti-depressiva, kan Anti-beslaglæggelse medicin eller narkotiske smertestillende medicin ordineres.

Nogle læger vil også anbefale supplerende eller alternative medicin som akupunktur.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com