Hvordan er stamceller anvendes i medicinsk forskning?

01/15/2013 by admin

Hvordan er stamceller anvendes i medicinsk forskning?

Introduktion

Stamceller er den mest alsidige kropsceller. De kan forvandle sig til næsten enhver form for væv i kroppen. Stamceller kan komme fra en række forskellige steder. De mest levedygtige stamceller har tendens til at være pluripotente stamceller, som kommer fra humane embryoner. Disse er også de mest kontroversielle form af stamceller. Andre former for stamceller omfatter inducerede pluripotente stamceller (iPSCs) som er voksne stamceller findes i forskellige væv i kroppen. Men der er et begrænset antal iPSC celler, da hvert væv i kroppen indeholder kun få celler.

Transplantation

En af de håbefulde anvendelser for stamceller er til transplantation ind i kroppen. Ideen er at omplante stamceller i beskadigede områder af kroppen, såsom ryg eller hjerte. Når stamcellerne Angiv de berørte væv, kan de forhåbentlig vil efterligne det omgivende væv og skabe nye spinal eller hjerte væv i stedet for det beskadigede væv.

Organtransplantation

En anden håb for stamceller er ingeniør dem i hele organer uden for kroppen til at blive transplanteret i kroppen. I dagens transplantation felt er det største problem med omplantning donor organer til trængende patienter afvisning. Når kroppens immunsystem erkender at væv ikke er sin egen, it sender immunceller af kroppen til at angribe og ødelægge den. At skabe helt nye organer fra stamceller fra patienten, der har behov for transplantation, kan øge sandsynligheden for, at det nye organ ikke vil blive afvist.

Sygdom forskning

Forskning i sygdomme, såsom kræft, afhænger i vid udstrækning stamceller til at hjælpe med at forstå, hvordan sygdommen fungerer. Med bedre forståelse af sygdommen har forskere en bedre chance for at opdage en kur. At studere stamceller handler om at studere, hvordan cellerne udvikler. Sammenligne hvordan syge celler vokse, såsom dem, der er kræft med sund stamceller, vil hjælpe medicinske forskere finde ud af hvad går præcist galt, der forårsager sygdommen.

Auto Immune sygdomme

Auto immune sygdomme og kræft, såsom leukæmi og lymfom, er de eneste nuværende sygdomme, der har godkendt behandlinger der omfatter stamceller. I disse behandlinger, kan stamceller fra raske personer transplanteres ind i dem, hvis stamceller er blevet kompromitteret. Disse stamceller, kaldet hæmatopoietisk stamceller, der findes i knoglemarven af kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com