Hvordan HIV videre til AIDS?

09/15/2012 by admin

Infektion og perioden"vindue"

Perioden mellem hvornår en person er smittet med HIV og hvornår deres krop begynder at gøre antistoffer, der kan påvises i blodet kaldes "vindue periode." Når en person er testet for HIV, han faktisk ikke er testet for selve virus men for antistoffer i kroppen gør at forsøge at bekæmpe virus. Dette er grunden til, at det kan synes som det tager så lang tid til at teste positiv for HIV; kroppens immunsystem er endnu ikke begyndt at bekæmpe infektionen.

Serokonversion

Serokonversion er den næste fase i HIV progression, og det er præget af en særlig høj viral belastning. På dette tidspunkt af hivinfektion, er kroppen begyndt at opbygge antistoffer i sit forsøg på at bekæmpe virussen. Dette typisk opstår seks til otte uger efter den første infektion og er ofte ledsaget af symptomer, som de fleste mennesker afvise som et slemt tilfælde af influenza. Virussen bekendtgørelser, at værten kroppens immunsystem kæmper tilbage, så det går til replikering overdrive. Kroppen vil i sidste ende synes at vinde for tiden og antallet af individuelle virus celler i blodet vil aftage, selv om virussen replikater i sådanne høje tal at immunsystemet ikke kan holde og helt udrydde det.

Den asymptomatiske fase

Tredje fase af den hivinfektion kaldes asymptomatisk scenen. Denne fase af infektion er nøjagtigt som det lyder; de fleste mennesker, der har HIV vil ikke opleve nogen symptomer i løbet af denne tid. Denne længde af denne fase kan variere hvor som helst mellem seks måneder til 10 år eller længere, men den gennemsnitlige længde af asymptomatiske fase er ni år. I denne periode både CD4 immun celle tæller og virusmængde tæller (to markører af hvilken sygdom progression er målt) generelt forbliver relativt stabile. Varigheden af denne fase, afhænger af en række faktorer som valg af livsstil, lægehjælp, adgang til medicin og co-infektioner såsom andre seksuelt overførte sygdomme.

AIDS

Den sidste fase i HIV sygdomsprogression er kendt som slutstadiet HIV sygdom, selvom det er mere almindeligt kaldet simpelthen AIDS. AIDS er præget af et betydeligt fald i CD4 celler (til en optælling af 200 eller mindre) og tilstedeværelsen af en eller flere opportunistiske infektioner. Disse infektioner drage fordel af en svækket tilstand af immunsystemet og generelt påvirker ikke mennesker på alle medmindre de har en immundefekt. Fælles opportunistiske infektioner omfatter Kaposis sarkom, PCP (pneumocystis lungebetændelse), mundtlig eller vaginal trøske (gær infektioner) eller Toxoplasmose. AIDS, selv er ikke en virus eller bakterie, men er i stedet et syndrom skyldes kombinationen af HIV-infektion og opportunistiske infektioner. AIDS alene forårsager ikke død; Det er de opportunistiske infektioner, som drager fordel af den svækket immunsystem af en AIDS-patient, der i sidste ende forårsager AIDS-relaterede dødsfald.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com