Hyperglykæmi vs hypoglykæmi

10/23/2012 by admin

Hyperglykæmi og hypoglykæmi er sygdomme i kroppens blodsukker. Men de har de modsatte spørgsmål. I hyperglykæmi er en persons blodsukkerniveau alt for høje. Hypoglykæmi er det modsatte problem og involverer blod sukker niveauer, der er for lavt til at være sund. Årsager, symptomer og manifestationer af begge disse sygdomme er forskellige og unikke til hver.

Hyperglykæmi

Denne sygdom af høje blodsukkerniveauer kan generelt håndteres ved at tage medicin og engagerende i tilstrækkelig motion. Dog når blodsukkerniveauet bliver for høj kan det føre til mere farlige forhold såsom hyperglykæmisk hyperosmolær koma. Hyperglykæmi normalt resultater fra mangel på insulin eller indtagelse af for meget mad eller alkohol.

Hypoglykæmi

Hypoglykæmi indebærer blodsukkeret bliver alt for lavt (under 70 mg). Denne betingelse er normalt forårsaget af overdreven diabetisk medicin eller en pludselig stigning i motion eller fysisk aktivitet uden en stigning i kalorieindtag. Mennesker kan også blive hypoglykæmiske skyldes tumorer i lever eller bugspytkirtel, der kan føre til udgivelser af insulin.

Hyperglykæmi symptomer

Nogle almindelige symptomer på hyperglykæmi omfatter overdreven tørst, svaghed, træthed, forvirring, kramper, anfald og koma. Nogle andre symptomer på denne lidelse omfatter følelse kvalmende og kaste op. Medicin for hyperglykæmi er insulin.

Hypoglykæmi symptomer

Nogle almindelige symptomer på hypoglykæmi omfatter ekstrem træthed, nervøsitet, angst, ubehag over hele kroppen, hovedpine, irritabilitet, hurtig puls, øget appetit og bryde ud i koldsved. Symptomer der kan opstå senere i hypoglykæmi er alvorligere generelt og omfatte sløret eller dobbelt syn, anfald, kramper, hallucinationer, forvirring og meget mere. Behandling af hypoglykæmi er normalt øgede kulhydratindtagelse i kosten.

Advarsel

Hvad hyperglykæmi og hypoglykæmi begge har til fælles er at de begge kan forårsage alvorlige komplikationer, der kan påvirke dit helbred i vigtige måder. Der er derfor, det er en god idé for personer, der regelmæssigt teste deres blod glucose niveauer, som vil hjælpe dem ved deres behandlingsmuligheder (hvis de har lavt eller højt blodsukker) og undgå yderligere sundhedsproblemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com