Astma differentialdiagnosticering

10/02/2012 by admin

Ikke alle hvæsen er på grund af astma. Der er mange andre sygdomme, der forårsager symptomer ligner dem med astma, og kan forveksles med astma. Hvis du eller dit barn bliver undersøgt af en læge til symptomer, herunder hvæsende vejrtrækning, trykken for brystet, kronisk hoste og åndenød, er der andre sygdomme, der bør overvejes.

Differential diagnose af astma hos voksne

Det første skridt at tage, når diagnosticering astma er, at symptomerne ikke er fra andre sygdomme. For voksne med hvæsende vejrtrækning, lægerne bør ud regel eksistensen af sygdomme som lungeemboli (Når arterierne i lungerne bliver blokeret), pulmonal infiltrater med eosinofile (betændelse i lungerne forbundet med en forhøjelse af hvide blodlegemer), og visse lægemidler såsom angiotensin-konverterende enzymer (ACE-hæmmere).

Andre betingelser i voksne, der efterligner astma

Andre medicinske tilstande hos voksne, der kan forveksles med astma omfatter kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), kronisk bronkitis eller emfysem, kongestiv hjerteinsufficiens, gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), en obstruktion i luftvejene, såsom tumorer, og vocal akkord dysfunktion.

Differential diagnose af astma hos børn

Hvæsen og hoste, almindelige symptomer på astma hos børn, kan være på grund af andre sygdomme. Disse skal undersøges af lægen, før du bekræfter en diagnose og behandling af astma. Nogle medicinske tilstande hos børn, der kan forveksles med astma omfatter problemer såsom allergisk rhinitis (høfeber) og bihulebetændelse (sinus infektion), et fremmedlegeme i luftvejene, vokal snor dysfunktion, en svulst i luftvejene, bronchiolitis (infektion i bronkier i lungerne), cystisk fibrose og hjertesygdomme.

Testning for astma

Den første ting din læge vil gøre er tage en historie af dine symptomer: hvad de er, hvor ofte de opstår og når de har tendens til at forekomme. Han skal også vide, hvis du tager nogen medicin.

Pulmonal funktion Tests

Pulmonal funktion test (PFTs) viser, hvor meget luftstrøm er begrænset. Lægen kan bruge en maskine kaldet en spiromete, r for at afprøve graden af obstruktion i din øvre og nedre luftveje. Dette gøres normalt ved hjælp af spirometeret før og efter at have indåndet en bronkodilaterende medicin (medicin, der midlertidigt åbner luftvejene).

Din læge kan også bede dig bruge et peak flow meter, en lille håndholdt enhed, der måler luftstrømmen i de øvre luftveje. Ved at registrere dine aflæsninger over tid, kan din læge bruge disse oplysninger til at afgøre, om dit problem er på grund af astma.

Ud over PFTs, vil din læge sandsynligvis anbefale en kiste X-ray til at lede efter tegn på obstruktion i luftvejene. Hvis du har astma, brystet X-ray bør se normal.

Deltage i din diagnose

Den vigtigste ting du kan gøre for at hjælpe lægen korrekt diagnosticere din respiratoriske tilstand er i overensstemmelse med hans instruktioner og diagnostiske strategier. Uden ordentlig information fra dig og specifikke test kan være fejldiagnosticeret astma.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com