Hvordan man kan helbrede fodsår

09/24/2010 by admin

Fodsår er sår eller pauser i huden, der typisk opstår på bolden af foden. De er mest almindeligt hos personer med dårligt administrerede diabetes, men de kan påvirke nogen af enhver alder og helbred status. Med behandling, vil de fleste fodsår helbrede fuldstændigt. Ubehandlet fodsår kan blive smittet eller føre til omfattende vævsskader. Ifølge den amerikanske Diabetes Association, kan alvorlige tilfælde kræve amputation.

Instruktioner

Hvordan man kan helbrede fodsår

• Anvend aktuel antibiotisk salve til fodsår at forhindre infektion og hastighed heling. Planlægge en hurtig aftale med din læge, især hvis du er diabetiker. Selv små fodsår kan hurtigt blive smittet eller føre til andre komplikationer.

• Få en røntgen eller MR-scanning af din mund gøre visse knoglen er ikke involveret. Arten og omfanget af behandling afhænger af, hvor meget væv er involveret. Hvis skaden er alvorlig, eller hvis infektionen er til stede i knoglerne, indlæggelse eller amputation kan være nødvendig.

• Tage peroral antibiotika, hvis din fodsår reagerer ikke på Aktuel antibiotika, eller hvis din læge mener, at såret bliver værre, eller der er tegn på, at en infektion har spredt sig til omkringliggende væv. Systemisk antibiotika kan reducere risiko for sepsis, cellulitis og amputation, ifølge NYU Langone Medical Center.

• Skyl sår med en saltopløsning til at holde den ren. Undgå brintoverilte eller antiseptisk skylninger på din fodsår, medmindre du læge specifikt foreskriver det. Ved hjælp af disse produkter til at rense dine sår kan forsinke healing og tørre ud i vævet. Fodsår helbrede hurtigere når de holdes fugtig.

• Hold off din mund så meget som muligt, indtil fodsår er helt helet. Når ingen infektion er til stede, kan din læge afgive foden midlertidigt for at forhindre dig i at lægge pres på det sårede område. Ifølge Columbia University Medical Center, specielle sko kan der også blive ordineret til brug både under opsving og i fremtiden at undgå en gentagelse af såret.

• Prøv at behandle din fodsår med bioengineered hud lapper eller rekombinant vækstfaktor, hvis andre behandlingsmetoder har undladt. Disse indstillinger forbedre inddrivelsen tid og hjælpe med at forhindre infektion. Dermagraft, en af tre FDA godkendte behandlinger, er en opløselige materiale, der indeholder bindevæv celler. Mesh materiale er placeret direkte på fodsår, hvor det er absorberet af kroppen. Programrettelsen erstatter beskadigede områder af huden og fremmer væksten af nye hud.

• Tale med din læge om kirurgisk fjernelse af beskadigede eller dødt væv inden for din fodsår. Denne procedure, kaldet debridering, reducerer risikoen for smitte, hastigheder heling, og mindsker sandsynligheden for amputation. Debridering er typisk den mest effektive måde at behandle fodsår, navnlig forårsaget eller kompliceret af diabetes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com