Historie af astma inhalatoren

10/15/2012 by admin

Som medicinsk udstyr til levering af medicin ind i kroppen via luftvejene, er inhalator (eller puffer) den mest almindelige metode til administration af astmamedicin til patienter, der lider af denne betingelse eller dens relaterede symptomer. Selvom dokumenterede incidens af astma kan dateres tilbage til 1600-tallet, var opfindelsen af den trykisoleret målte dosis inhalator (MDI), der først gjorde anti-astma terapi en reel mulighed.

Historie

De oprindelige astmamedicin leveret af MDI var under tryk og aerosolmaterialer præparater af isoprenalin og adrenalin, der havde været opløst i alkohol af freon drivmidler.

Målte dosis inhalator

Introduceret i 1956, er denne enhed tryk, leverer en præcis mængde af astmamedicin til patientens lunger ved indånding.

Bronkodilatator

Opfundet i 1957, administrerer denne lille, hurtigt virkende MDI astma behandlinger ved at levere en kort burst af aerosolmaterialer medicin, der ved indånding, giver mulighed for hurtig dilatation og afslapning af de bronchiale airways.

Forstøver

Indført i 1960 ' erne, hjælper denne enhed de astmatikere, der lider af svær astmaanfald eller som ikke kan inhalere dybt. Det giver en kontinuerlig dosis af forstøvet medicin, der inhaleres støt over en periode.

Størrelse

Astma inhaler (bronkodilatator MDI) er blevet udnyttet til at levere cirka 70 procent af alle inhaleret medicin blandt de 15 største lande alene, nå salgstal på næsten 500 millioner hvert år.

Evolution

Moderne astma inhalatoren har brugt chlorfluorcarboner (CFC) drivmidler til at levere aerosolmaterialer medicin; men i det seneste årti fabrikanter har erstattet denne drivmiddel med hydrofluoroalkane (HFA), som er mere miljøvenlige.

Fun Fact

Som indført i 1956, var den oprindelige MDI designet til den amerikanske kosmetikindustri og beregnet til brug som en parfume enhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com