Definition af surrogat slutpunkt

02/01/2012 by admin

Definition af surrogat slutpunkt

Surrogateffektmål, også kendt som surrogat indikatorer, tjene som stedfortræder guides til kontrol med de samlede sundhed af en patient i en medicinsk forsøg. Mens kliniske endepunkter give nøjagtige data vedrørende generelle sundhed og effekten af en behandling, surrogateffektmål kan tjene som stand-ins, at levere nødvendige oplysninger, der kan korreleres med mulige sygdomme og komplikationer. Surrogateffektmål tillade behandlingsmuligheder at være planlagt før mere alvorlige symptomer.

Definition af surrogat slutpunkt

"Bandolier," en uafhængig journal skrevet af Oxford professorer, definerer et surrogat slutpunkt som "resultat foranstaltninger, der er ikke direkte praktisk betydning, men menes at afspejle resultater, der er vigtigt." Med andre ord er surrogateffektmål ikke varerne bliver målt direkte, men andre elementer, der kan korrelere med en klinisk slutpunkt, der er i direkte fokus på en medicinsk undersøgelse. Surrogateffektmål er normalt mindre livstruende end kliniske endepunkter.

Definition af klinisk slutpunkt

En klinisk slutpunkt er en markør, der direkte kan måles og sammenholdes med en bestemt behandling. For eksempel, giver British Medical Journal eksempel på en fem-års overlevelse. Hvis nogen patienten overlever fem år, kan hun siges at have nået det "kliniske slutpunkt" af undersøgelsen. Således, med henblik på undersøgelse, hun ville blive frigivet fra videre kontrol eller ændringer i behandling.

Eksempler

En af de mest almindelige surrogateffektmål er blodtrykket. Mens ikke vigtigt i sig selv, bruges blodtryk ofte som en indikator for fattige cardiac sundhed og risikoen for hjerteanfald. I denne situation, ville at få et hjerteanfald være klinisk slutpunkt; blodtrykket, der er angivet en øget sandsynlighed for den kliniske indikator er indikatoren for surrogat.

Bruger

Surrogateffektmål bruges ofte til at hurtigt dokumentere nytten af en behandling. De bruges også til at diagnosticere potentielle sundhedsproblemer i individer. Yderligere, i kliniske forsøg, hvor de kliniske endepunkter er svært at måle på grund af unøjagtige testmetoder eller længden af undersøgelsen (mange kører i flere år), surrogateffektmål kan give tidlig data, der kan guide fremtidige forskning og undersøgelse.

Kontroverser

Nogle spørgsmål nytten af surrogat slutpunkt undersøgelser, fordi eksistensen af et surrogat slutpunkt angiver men garanterer ikke en forventet klinisk slutpunkt. Således, dette har ført til spørgsmål om en række stoffer, især med hensyn til kolesterol reduktion og dens overordnede fordel i hjertesundhed. Tilhængere af surrogat slutpunkt undersøgelser peger på den undertrykkende længde af kliniske slutpunkt undersøgelser og de større undersøgelse størrelser af surrogat slutpunkt undersøgelser at vise deres nytte i forskning i nye lægemidler og deres effektivitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com