Hvilke årsager syre fordøjelsesbesvær?

02/15/2012 by admin

Hvilke årsager syre fordøjelsesbesvær?

Grundlæggende

Fordøjelsesbesvær kan vende grimme, når syren hober sig op i maven og forårsager en refluks reaktion, at sende den brændende flydende tilbage gennem spiserøret. Kaldet syre fordøjelsesbesvær, halsbrand og gastroesphageal refluks eller GERD, er der en række årsager, hvoraf mange kan undgås. Syre fordøjelsesbesvær resulterer ofte i ubehag, kvalme, oppustethed og bøvsen. Spise for meget og spiser for hurtigt kan forårsage syre fordøjelsesbesvær eller det kan være et symptom på en mere alvorlig tilstand som et sår eller galdesten. Krydret fødevarer udløse fordøjelsesbesvær i mennesker med følsom mave foringer. Alkohol og koffein forårsage den smertefulde reaktion i andre. Alle de overtrædelser, der er kosten kan endnu mere forværres af stress, årsag til mange sundheds-relaterede problemer.

Mavesår

Syre fordøjelsesbesvær kan være forårsaget af mavesår, som er åbne sår, der udvikler sig i maven, spiserøret og tyndtarmen. Mavesår er forårsaget af hele tiden at blive bombarderet med krydret mad og alkohol og er værre når kombineret med konstant stress. Sår kan oprette brændende i hele maven alle måde op til halsen. Nogle sår er et biprodukt af forskellige bakterier, mens andre er forårsaget af regelmæssig brug af smertestillende medicin såsom ibuprofen og aspirin.

Betændelse

En inflammatorisk tilstand, der kaldes gastritis kan forårsage syre fordøjelsesbesvær, som typisk er koncentreret i maven. Gastritis er en fælles lidelse blandt alkoholikere. Den samme bakterier og smertestillende midler, der forårsager mavesår kan også medføre gastritis. Kronisk galde reflux kan medføre gastritis af irriterende foring af maven og spiserøret. Sygdomme som autoimmun sygdom og anæmi kan føre til gastritis så godt. Når ledsaget af åndenød, blodig eller mørk afføring eller opkastninger, bør en læge behandle betingelsen, da det kan føre til mere alvorlige komplikationer.

Livsstil

Fedme er ofte en faktor for syre reflukssygdom på grund af dårlige spisevaner og manglende motion. Spise når den ligger ned eller før sengetid kan forstyrre den naturlige strøm af fordøjelsen og skabe fordøjelsesbesvær. Rygning kan også påvirke maven og oprette fordøjelsesbesvær. Ignorerer symptomerne og fortsætter med dårlig mad og drikke vaner kan føre til mere alvorlige komplikationer. Den konstante back-up af syre vil i sidste ende brænde huller i spiserøret og forårsage mavesår eller blødning. Ar skader former og kan vanskeliggøre synke. Over en længere periode af ubehandlet syre refluks, kan esophageal kræft danne.

Kræft

Selvom ualmindeligt, dukker mavekræft ofte op i første omgang med samme syre-producerende symptomer på et mavesår. Når efterfulgt af rektal blødning, betingelsen er skredet og skal behandles aggressivt med kemoterapi og strålebehandling. Mavekræft er mere udbredt i tredje verdens lande med svag køl retningslinjer. Bakterier, der ofte findes i fødevarer, der er konserveret med salt, bejdsning og rygning, typisk forårsage betingelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com