Behandling & forebyggelse af Psoriasis i hårbunden

10/28/2011 by admin

Psoriasis er en genetisk sygdom hvor huden udvikler røde læsioner er omfattet af skalering, der kan vises sølv i farve. Psoriasis er ikke smitsom. En form af det vises på hovedbunden, almindeligt kendt som psoriasis i hårbunden, som er meget almindelig. Omtrent har halvdelen af mennesker med psoriasis det på deres hovedbund, ifølge psoriasis.org.

Over-the-Counter behandlinger

Mens undertiden psoriasis i hårbunden kan klar på sine egne, det meste af tiden er dette ikke tilfældet. Heldigvis er der mange behandlingsmuligheder tilgængelig, hvis det blot ikke forsvinder.

Der er visse over-the-counter behandlinger til rådighed, hvis du lider af psoriasis i hårbunden. En af disse muligheder er salicylsyre. Dette fungerer ved opblødning skalaer, så de kan fjernes fra huden. Dog kan bruger for meget forårsage hudirritation, så bruge de anbefalede mængder og være opmærksom på hvor meget din hud kan håndtere.

En anden mulighed er tjære. Tar produkter er almindeligt anvendt til behandling af psoriasis i hårbunden og kan findes i shampoo, olie, creme, salver, sæber og geler. Tar produkter er generelt tilgængelige over-the-counter, men kan pletten tøj, puder og sengetøj. Tar produkter har også nogle gange en stærk lugt. Undersøgelser har vist tjære shampoo til at være mere effektive end ikke-tjære shampoo til behandling af psoriasis i hårbunden, ifølge psoriasis.org.

Recept muligheder

Recept indstillinger er også tilgængelige. Din læge kan ordinere visse lægemidler såsom anthralin til at hjælpe dig med at opklare de irriterende læsioner. Anthralin kan undertiden forårsage hud farvning eller irritation. Der findes også andre receptpligtige cremer og medicin såsom topikale steroider og calcipotriene. Vigtigst, konsultere din læge for at finde ud af hvis receptpligtig medicin har ret til behandling af din hovedbund psoriasis.

Forebyggelse

Psoriasis i hårbunden kan ikke være helt forebygges eller endda forudsigelige, men der er visse skridt du kan tage for at sikre, at du ikke har nogen fremtidige problemer. Ud over shampoo og behandlinger, kan regelmæssig kæmning og børstning af hovedbunden hjælpe med at forhindre psoriasis. Men du skal passe på ikke at kam eller børste for hårdt, som ridse hovedbunden kan forårsage irritation. Det er også gavnligt, når rimelige, at have en kort frisure, så shampoo og behandlinger kan nemt komme til hovedbunden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com