Hvad gør man for lavt blodtryk?

10/26/2011 by admin

Blodtryk måler mængden af tryk i arterierne, når dit hjerte er både hvile og aktive. Lavt blodtryk, eller hypotension, er typisk når din systolisk blodtryk er lavere end 90 og din diastoliske tryk er lavere end 60. I svære tilfælde kan det være liv truende. Der er behandlinger for lavt blodtryk, herunder både hjem retsmidler og receptpligtig medicin.

Forståelse dine tal

Når din læge tager dit blodtryk, modtager han to sæt numre; de omtales som systolisk og diastolisk. Den systoliske er den øverste række og fortæller din læge mængden af pres dit hjerte giver mens de pumper blod. Den diastoliske er nederste tal og lader ham vide, hvor meget pres er tilbage i din arterier mellem hjerteslag.

Et normalt blodtryk anses for at være 120/80, men mange læger accepterer 115/75 som en sund læsning så godt. Det er vigtigt at huske, hvad er normalt, at én person ikke kan være normale for en anden. Selv hvis du har et blodtryk, der er lavere end disse tal, kan du ikke diagnosticeret med hypotension, medmindre det er ledsaget af symptomer.

Genkende symptomerne

Genkende symptomerne på lavt blodtryk er det første skridt i modtager behandling. Nogle af de mest almindelige symptomer omfatter træthed, svimmelhed, hurtig eller overfladisk vejrtrækning, tørst, kvalme, sløret syn og depression.

I mange tilfælde er lavt blodtryk ikke et alvorligt problem, medmindre du lider af kroniske symptomer. Det er ofte ikke et spørgsmål om hvor lavt dine trykket falder, men hvor hurtigt det vil berøre din læge. For at hjælpe ham med at fastslå årsagen til din hypotension, fører en optegnelse af symptomerne, oplever du, hvilke aktiviteter du deltage i på tidspunktet for symptomerne, og når symptomerne opstår.

Testes

Formålet med prøvning når symptomer har været registreret er at fastlægge den underliggende årsag til din hypotension og behandle den. Der er en række test, der anvendes til at gøre dette.

Blodprøver er nyttigt til at bestemme hvis du har lavt eller højt blodsukker, som begge kan forårsage lavt blodtryk.

Et elektrokardiogram (EKG) er en non-invasiv test, der udføres lige i lægens kontor. Denne særlige test har evnen til at opdage strukturelle abnormiteter i hjertet struktur, uregelmæssig hjerterytme og problemer med strømmen af blod og ilt til dit hjerte.

Ekkokardiogrammer er en anden non-invasiv procedure. De, men er i stand til at tage mere detaljerede billeder af dit bryst, beskriver funktioner og struktur på måder EKG kan ikke.

Behandling

Når den underliggende årsag er blevet fastlagt, kan behandling begynde. Din læge vil fokusere på at behandle din sundhedsproblem snarere end hypotension, selv. For eksempel, hvis årsagen er diabetes, kan han ordinere insulininjektioner. Hvis det er medicin du tager, kan han tilpasse doseringer og kombinationen af medicin ordineret.

Han kan også ordinere medicin for at hjælpe med at sænke dit blodtryk, afhængigt af dine symptomer. Stoffet Fludrocortisone er givet til folk, der lider af lavt blodtryk, når de står. Stoffet virker ved at øge blodvolumen, som hæver dit blodtryk.

Midodrine ofte er ordineret til dem, der lider af kronisk hypotension og virker ved at udvide blodkarrene til at bidrage til at øge dit blodtryk.

Hjem retsmidler

Når en sag ikke kan bestemmes, er målet med din læge normalt at hæve dit blodtryk. Dette kan gøres på forskellige måder.

Øge dit saltindtag vil hjælpe med at mindske din hypotension. Dette kan dog være farlige i ældre voksne, fører til hjertesvigt, og bør ske i moderation.

Øge dit indtag af vand kan også hjælpe fordi ekstra væsker kan øge mængden af blod i din krop og hjælpe med at forhindre dehydrering.

Ændre din holdning langsomt kan hjælpe, også fordi det kan reducere svimmelhed, som ofte følger med lavt blodtryk. I stedet for at hoppe højre ud af sengen om morgenen, tage et øjeblik til at trække vejret langsomt og dybt, derefter sidde op langsomt, bevæge dine ben omhyggeligt over kanten af din seng før stående.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com