Hvordan er Diabetes forårsage blindhed?

11/25/2011 by admin

Hvordan er Diabetes forårsage blindhed?

Diabetes øger risikoen for øjensygdom

Omkring har 40% af mennesker diagnosticeret med diabetes i USA en form for diabetisk retinopati. Retinopati henviser til ikke-inflammatorisk skader på nethinden i øjet, i de fleste tilfælde på grund af problemer med blodforsyningen. Nethinden er et væv placeret bagest i øjet og følsom for lys. Retinopati fører til nedsat syn og blindhed.Diabetikere har også højere risiko for at andre øjenproblemer såsom grå stær (tab af gennemsigtighed i øjets linse) og glaukom (ophobning af væske trykket i øjet).

Tidlig retinopati

Tidlig retinopati er også kendt som nonproliferative retinopati.Dårlig blodsukkerkontrol i diabetisk patienter gør små blodkar i øjet (kaldet kapillærer) blive særligt skrøbelige og udvikle svækket steder kaldes mikro aneurismer. Væsken er så lækket på den gule plet, som er ansvarlig for præcis vision. Dette problem omtales som makulært ødem. Som sygdommen skrider frem, nogle af de beskadigede blodkar er lukket ned, blokerer blodtilførslen til dele af nethinden. Ingen nye blodkar vokser i denne fase af retinopati.

Senere tidspunkt retinopati

I de senere faser af retinopati vokse nye kapillærer i øjet til at levere blod til de områder, der er beskadiget. Dette er grunden til, at dette senere stadium af retinopati er ofte benævnt proliferativ retinopati.Disse nye kapillærer er meget skrøbelige. Blødning fra disse nye kapillærer kan alvorligt reducere vision kapacitet og forårsage blindhed. I nogle tilfælde blødning kan føre til nethindeløsning og nethinden er løsrevet fra væggen i øjet.

Risikofaktorer for diabetiske Retinopahy

Ifølge den Wisconsin epidemiologiske undersøgelse af diabetisk retinopati (WESDR), var 3,6% af type-1 diabetes og 1,6% type-2 diabetes lovligt blind i undersøgelsen.Den vigtigste risikofaktor for at udvikle diabetisk retinopati er varigheden af diabetes. Blandt patienter med type 1 diabetes i WESDR undersøgelsen udvikle 8% nogen form for diabetisk retinopati 3 år efter diagnosen diabetes, 25% på 5 år og 80% på 15 år.Det tager i gennemsnit 15 år at gå fra den første fase af diabetisk til blindhed, hvis det ikke behandles korrekt.

Tidlig påvisning af retinopati kan forebygge blindhed

Tidlige fase af retinopati er behandlelige. Hvis du har diabetes, bør du have dine øjne kontrolleret hvert år. Hvis du har nogle problemer med at se klart, Søg en øjenlæge umiddelbart. God kontrol af blodsukker, for eksempel gennem metformin brug eller livsstil ændringer, også forhindrer udbrud og sinker progression af retinopati.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com