Frontallappen meningeom drift opsving

04/08/2011 by admin

Frontallappen meningeom drift opsving

Meningiomas udgør omkring 20 procent af alle hjernetumorer. En meningeom er en type af tumor, der udvikler sig i meninges, beskyttende membraner, der dækker hjernen og rygmarven. De fleste meningiomas er ikke-aggressive, eller godartet, selv om op til 5 procent er aggressive, eller maligne. Godartede meningiomas er langsomt voksende og ikke invadere omkringliggende væv eller sprede sig til andre dele af kroppen, men de kræver ofte operation, fordi de komprimere tilstødende hjernevæv, som de vokser. Meningiomas heldigvis bære en fremragende prognose--fuldstændig helbredelse sker normalt inden for et par måneder.

Frontallappen meningeom

Meningiomas stammer fra kræftceller i det midterste lag af meninges. De tillægger det yderste lag og fortsætter med normalt at vokse indad, men de kan også vokse udad, forårsager kraniet til at blive tykkere. Frontallappen meningiomas er tumorer på den ydre membran lag, der komprimerer frontallappen, et område af hjernen, der ligger anterior til eller foran hjernehalvdele. Den mest almindelige type af meningiomas at medføre pres på frontallappen er olfaktorisk groove meningiomas. De forekommer i midterlinjen under frontallappen i området kaldet "olfaktorisk groove."

Symptomer

Frontallappen meningiomas kan forårsage hovedpine, kramper, vision tab, betændelse i synsnerven, en nedsat følelse af lugt, hukommelsestab, nedsat dømmekraft, reduceret mental kapacitet og personlighed ændringer, der kan forveksles med depression. I sjældne tilfælde, kan frontallappen meningiomas føre til lammelse i den ene side af kroppen.

Kirurgi

De fleste frontallappen meningiomas kan fjernes kirurgisk, gennem næsen eller gennem et øjenbryn craniotopy. I sidstnævnte tilfælde træder kirurgen hjernen gennem en lille åbning i kraniet på øjenbryn. Patientens egen knogle bruges til at dække åbningen efter indgrebet. Målet med operationen er at helt at fjerne meningeom, herunder væv, der fæster det til ydre membran lag. Fuldt i 20-25 procent af tilfældene, men meningeom kan ikke fjernes. Stråling bruges derefter til at forhindre yderligere vækst.

Recovery

Efter operationen, de fleste patienter vil blive overført til i intensiv afdeling og vil blive der i mindst én nat. Hovedpine, svimmel magi, forvirring og hukommelsestab er fælles. Hævelse fra kirurgi eller strålebehandling kan endvidere producere hovedpine, opkastning, dårlig balance og koordination og personlighedsændringer. Disse symptomer forsvinder som regel i løbet af få uger eller måneder. Hvis tumor har forårsaget lammelse, kan fysisk terapi være nødvendigt at genvinde mobiliteten.

Neuroplasticitet

I nogle tilfælde, kan hjernesvulster og deres behandling forårsage permanent hjerneskade. Selv med permanent skade er det imidlertid muligt at genvinde funktionalitet. Neurologer plejede at tænke hjernen var kabelforbundet efter de første par år af livet. Men forskning har vist, at vores hjerner er betydeligt mere plastisk end vi troede. Norman Doidge, en psykiater fra University of Toronto og forfatter til New York Times bestseller, "The hjerne der ændringer selv," siger, at vi med hårdt arbejde kan tvinge hjernen til at rewire selv. Men vi har den bedste chance for fuld recovery før hjernen skaber sin egen nye "stædig vaner", Doidge tilføjer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com