Rehabilitering øvelser for knæ

02/02/2014 by admin

For at få fuldt udbytte af korrigerende kirurgi på et knæ, bør du træne det for at genvinde fuld og korrekt styrke og brug af fælles.

Skrivning med anklen

Ved at flytte bare din ankel og fod af det skadede ben og bruge din storetå som en imaginær blyanten, skrive bogstaverne i alfabetet. Gøre hvert bogstav så stor som du kan. Gentag denne øvelse, når det er muligt i løbet af dagen.

Mobilisere knæskallen

Med din skadet ben lige og dens muskler afslappede, placere to fingre på hver side af knæskallen og forsigtigt flytte den frem og tilbage i op til to minutter. Derefter flytte det op og ned i op til to minutter mere. Gentag denne proces så ofte du kan hele dagen.

Quadriceps sammentrækning

På en flad overflade, ligge på ryggen og sætte en rullet, fluffy håndklæde under din ankel, men over overfladen. Som du skubbe din ankel i køkkenrulle roll, dit knæ vil glatte og vil hæve fra overfladen hvor du ligger. Glatte dit knæ, som du eventuelt kan og hold denne stilling i fem sekunder. Så slappe af og gentage denne øvelse 10 gange.

Glidende hælen

Mens du sidder på en glat overflade, trække hælen af din skadet ben mod dine balder, bøje knæet så meget som du kan uden smerter. Derefter holde og rette dine ben ved at skubbe hælen nedad. Bruge dine hænder til at lægge pres på at Ben over knæskallen. Forsøge at gøre den skadede knæ så lige som muligt. Gentag denne øvelse 30 gange og mindst to til tre gange hver dag.

Ball presse

Mens du sidder på kanten af en robust stol, sætte en otte til ti tommer gummi bolden mellem dine knæ. Langsomt kontrakt din indre lårmusklerne, således klemme bolden så stramt som muligt. Hold denne stilling i 5-10 sekunder. Slappe af og gentage denne øvelse 10 gange og mindst to eller tre gange hver dag.

Stationære cykling

Juster højden af sædet, så begge dine ben er næsten lige ved den position, bottom-pedal. Pedal spændingen bør give lav til moderat modstand. Ride cyklen for 10 til 20 minutter pr. session. Som du fremskridt, lavere iSædehøjde så meget som du kan uden smerter og øge både spænding modstand og motion tid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com