Carotis stenose procedurer

01/05/2011 by admin

Carotis stenose er forsnævring af arterierne i nakken forårsaget forårsager et mindre blodgennemstrømning til hjernen, som kan medføre hjerteanfald eller slagtilfælde. Indsnævringen er normalt forårsaget af plaque oprustning. Carotis stenose er korrigeret af to almindeligt kendte procedurer.

Tegn på carotis stenose

Mens du lytter til halsen, kan en læge høre hvis der er en blokering i arterierne. En individuel ved normalt ikke, han har carotis stenose før diagnose.

Diagnose

Anden end at lytte til halsen med et stetoskop for en blokering; læger kan også finde en blokering ved at udføre en MR-scanning eller ved at have en ultralyd udføres på arterier.

Behandling

Behandling af carotis stenose afhænger af mængden af blokeringen i arterien. Carotis stenose er behandlet ved at udføre enten en carotis endarterectomy eller en carotis ballonudvidelse.

Carotis Endarterectomy

Carotis endarterectomy er en fælles procedure at befri carotis stenose. Denne procedure er gjort ved at fjerne plaque oprustning i arterien.

Carotis ballonudvidelse

Carotis ballonudvidelse er når en stent er placeret i arterien, der er blokeret efter fjernelse af plak. Stenten er indsat med en mesh wire redskab; stenten selv ligner en ballon.

Postoperativ behandling

Efter at have enten en carotis endarterectomy eller carotis ballonudvidelse, ikke drikker alkohol, rygestop, er får motion, at have god ernæring, overvågning af blodtryk og tage medicin ordineret vigtige. Hver person, der har gennemgået disse procedurer bør også holde aftaler med læger til at sikre, at han er sund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com