Om fødevarer, der er rige på fibre

01/09/2011 by admin

Om fødevarer, der er rige på fibre

Fiber er del af en plante, som din krop ikke er i stand til helt fordøje. Næringsstoffer kan udvindes fra kosten fiber af vores organer, men hovedparten af fiber passerer gennem uændret. Fiber er en nødvendig bestanddel af vores kost, da det hjælper vores tarm systemfunktion ordentligt.

Fakta

Fiber, også kaldet kosten fiber, bulk eller grovfoder, er en vital komponent i enhver menneskelig diæt. Selv om den amerikanske diætetiske Association anbefaler, at voksne får mindst 20 til 30 gram fibre om dagen, anslås gennemsnitlige amerikanske kost består af så få som 15 gram pr. dag. Fiber findes i alle planter, som vi forbruger. Stigende fiber i den gennemsnitlige kost er en henstilling, gentages ofte i Fællesskabets sundhedspleje.

Type

Der er to typer af fiber - opløselige og uopløselige. Opløselig form af fiber bliver en gel når blandet med vand. Havre, ærter, bønner, æbler, citrusfrugter og Byg alle har store koncentrationer af opløselige fibre. Uopløselige fibre, findes i fødevarer såsom nødder, grøntsager og hvede, ikke opløses i vand og bevæge sig gennem fordøjelseskanalen som en solid. Både opløselige og Uopløselige fibre er vigtige for en velafbalanceret kost.

Fordele

Flere videnskabelige undersøgelser har fastslået, at en kost med højt fiberindhold reducerer risikoen for nogle kræftformer (navnlig fordøjelsessystemet kræft), hjertesygdomme, fordøjelsessystemet sygdomme og selv diabetes. Da fiber ikke er fordøjet, er disse fødevarer med højt fiber typisk lavere i kalorier og mættet fedt, hvilket gør dem vigtige i vægtkontrol. Fiber også forebygger og lindrer forstoppelse. I 1993 begyndte FDA giver mulighed for fødevareproducenterne at fremsætte krav om fødevarer, der er højt fiberindhold. Disse påstande viser, at høj-fiber fødevarer lavere risiko for hjertesygdomme, kræft og højt kolesteroltal.

Identifikation

Fiber findes til en vis grad i alle plantematerialer. Fiberindhold er højest i uforarbejdede fødevarer, såsom fuldkorn og skind af frugter og grøntsager. Kostfibre i en given plante findes i plantens cellevægge. Mængde og type af fiber varierer efter produktionsbetingelserne og løbetid af anlægget.

Funktion

Fiber har mange vigtige funktioner i det menneskelige legeme. Fiber absorberer mange gange sin egen vægt i vand og derfor transporterer væsker ind i og gennem tarmene. Disse væsker holde tarme bevæger sig jævnt og hjælpe til at fjerne giftstoffer og affald fra tarmene. Denne kampagne bevægelse gennem fordøjelseskanalen er en vital del af tarm og mave-funktion. Fiber også fungerer til at reducere blodsukker og blod kolesterol i kroppen.

Risikofaktorer

Fiber indholdet af din kost bør øges langsomt i løbet af flere uger. En hurtig stigning i fiber kan medføre oppustethed, forstoppelse, ubehag i maven og gas. Det er også vigtigt at øge indtagelse af vand samtidig øge fiber for at holde din afføring blød og let at passere. Selv om sjældne, kan intestinal blokering skyldes forbruge en stor mængde af fiber og ikke nok væske. Der er ingen andre rapporterede risikofaktorer for en fiberrig kost.

Ekspert indsigt

Et væld af regeringen og sundhedspleje organisationer lovprise dyder af en fiberrig kost. Den amerikanske diætetiske Association, The Food and Drug Administration, American Cancer Society, American Academy of Family lægens, American Institute for Cancer Research og Harvard School of Public Health anbefaler et dagligt indtag af 30 gram fibre dagligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com