Tegn & symptomer på rakitis sygdom

01/11/2011 by admin

Rakitis er en opblødning af knogler på grund af en mangel på D-vitamin, som hjælper kroppen med at optage kalk. Rakitis er diagnosticeret med en fysisk eksamen, røntgenbilleder og blodprøver for at kontrollere calcium niveauer. Behandling af rakitis kan omfatte et regime af D-vitamin og kalktilskud, sammen med seler til at hjælpe knoglevækst.

Første symptomer

Rakitis kan tage lidt tid at udvikle, men det kan gøre dig føle sig utilpas i de tidlige stadier. Du kan begynde at føle sig rastløs, irritabel og nervøse uden grund. Du kan også tilfældigt bryde ud i en sved--oftere på panden og oftere om natten end om dagen. Vejret skifter fra sæson til sæson kan undertiden også gøre de første symptomer på rakitis mere fremtrædende, især den koldere og fugtig luft af vinteren og foråret.

Smerter

En af de mere almindelige symptomer på rakitis er smerte der føles som om det har oprindelse i knogler, mest almindeligt i arme, ryg, bækken og ben. Rakitis smerter er normalt karakteriseret som værende en ømme og kedelig smerte, der er igangværende. Områderne omkring knoglen, såvel som knoglerne selv, kan føles mørt at røre.

Knogle deformiteter

Ifølge Mayo Clinic, kan rakitis føre til knogle deformiteter i bækken knogler, der gør gå smertefulde og krumning af rygsøjlen. Knogle deformiteter mest forbundet med rakitis er bøjet ben, som er forårsaget når knoglerne i benene begynder at svække. Knoglerne bliver også mere skørt, forårsager en højere sats af knoglebrud hos personer med rakitis.

Dental symptomer

Rakitis kan også forårsage erosion af tandemaljen, en stigning i hulrum og forsinkede dannelse af tænder.

Abdominale symptomer

Mennesker lider af rakitis kan opleve fordøjelsesproblemer som øget flatulens og anfald af diarré. Mavemusklerne kan også begynde at gå blød og blive mærkbart slasket. Dette tab af muskeltonus kan sprede sig til andre dele af kroppen som rakitis skrider frem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com