Hvordan man skal fortolke Hepatitis C Lab resultater

04/15/2011 by admin

Hvis din læge har mistanke om du har været udsat for hepatitis C virus (HCV), kan han beordre specifikke laboratorietest. Fordi HCV har ofte ingen synlige symptomer, er det muligt at have sygdommen i år uden at være klar over det. Fortolkning af hepatitis C lab resultater er kritisk i planlægning af behandling og forebyggelse af alvorlige leverskader. Din læge vil gennemgå dine testresultater med dig, men det er muligt at fortolke hepatitis C lab resultater på egen hånd ved at følge disse trin.

Instruktioner

Instruktioner

• Se på resultaterne af din VVM (enzym forbundet immunosorbent assay) antistoftest og afgøre, om dit resultat er positivt eller negativt. Et positivt resultat angiver du har antistoffer til stede i dit system som følge af udsættelse for hepatitis C virus. Et negativt resultat angiver du har ingen eksponering for HCV, og ingen yderligere testning er indiceret. Mens denne test er nyttigt til at bestemme eksponeringen mod virus, indikerer et positivt resultat ikke om virussen er aktive eller inaktive, derfor yderligere testning er nødvendig for et positivt resultat.

• Finde resultater af dine HCV RIBA test (rekombinant immunblot analyse) og afgøre, om dit resultat er positivt eller negativt. Denne test også kontrollerer for HCV antistoffer, men kan ikke skelne mellem tidligere eller aktiv sygdom. Et positivt resultat angiver du har været udsat for hepatitis C virus og har en aktiv eller kronisk form af sygdommen. Yderligere undersøgelser vil være påkrævet med et positivt testresultat. Hvis dit resultat er negativt, du er fri for hepatitis C sygdom og ingen yderligere HCV test er nødvendige.

• Studere dine resultater for din HCV RNA (ribonukleinsyre) test og afgøre, om dit resultat er positivt eller negativt. Undertiden kaldes en kvalitativ HCV RNA test, vil disse resultater fortælle dig hvis du har en aktuel aktiv infektion af hepatitis C i din krop. Hvis dit resultat er positivt, virussen HCV er aktiv i din krop og yderligere testning og behandling er nødvendig. Denne test bruges til diagnostiske formål i modsætning til behandling. Et negativt resultat angiver du ikke har en aktiv eller akut form af HCV sygdommen, selv om antistoffer kan stadig være til stede.

• Gennemgå dine resultater for din HCV kvantitative eller viral belastning, testen og afgøre, om dit resultat er positivt eller negativt. Et positivt resultat vil også have et tal, der angiver mængden af virale partikler målt i internationale enheder per milliliter blod (IU/mL). Dette resultat er normalt angivet i tusinder eller millioner af internationale enheder. Antallet af viruspartikler bruges som en guide til at vurdere og planlægge behandling af din sygdom, og indikerer ikke prognose. Hvis dit resultat er negativt, betyder det ingen aktive viruspartikler ikke blev fundet.

• Diskutere alle disse resultater med din læge, og spille en aktiv rolle i din behandling planlægning, handler kun under vejledning af din læge. Forstå, at behandling af hepatitis C er ofte en lang proces, som kræver tålmodighed, tid og gentagne test.

Tips & advarsler

  • Anmode om, at lægen foretager en leverbiopsi, hvis du fortsat vil have positive testresultater for hepatitis C. Dette vil give dig en mest præcist resultat af dine sygdomsprogression og prognose.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com