Hvordan til at yde omsorg for en person med Alzheimers sygdom

07/08/2011 by admin

Alzheimers sygdom er en progressiv, nonreversible hjerne tilstand, der opstår i ældre voksne. Hallmark symptom af Alzheimers sygdom er hukommelsestab, selv om mange mennesker oplever en forringelse i opmærksomhed, beslutningstagning, sprog og basale daglige aktiviteter som at spise eller få klædt. Caring nemlig en elsket med Alzheimers sygdom er en betydelig udfordring. Patienter nemt blive desorienteret og frustreret, tage en mental og følelsesmæssig vejafgift på caregiver. Lære grundlæggende omsorgsgivende færdigheder og strategier gør det lettere at klare belastninger af omsorgen for en elsket med Alzheimers sygdom.

Instruktioner

• Vurdere din elskede ens mentale og fysiske status ved hjælp af en læge eller neuropsykolog. Bestemme hvad kognitiv underskud personen oplever, og identificere eventuelle tilbagevendende adfærdsmæssige problemer, såsom frustration, angst eller hallucinationer. Omfatte problemer i aktiviteter i dagligdagen, såsom læsning, skrivning, betale regninger, badning, dressing, tager medicin og spise.

• Skabe strategier til at løse adfærdsproblemer som aggressivitet, gentagelse, hallucinationer og vandrer. Alzheimer's Association anbefaler resterende rolig og at identificere problemet mens du taler i en blød og beroligende stemme. Tegne din elskede ens opmærksomhed væk fra den skræmmende eller pinagtige situation ved at distrahere hende med en alternativ aktivitet. Undgå at hæve stemmen, ved hjælp af fysiske tilbageholdenhed eller forsøger at modvirke en adfærd, som dette kan medføre yderligere frustration og aggression.

• Tidsplan daglige aktiviteter, som personen har brug for bistand. Oprette en morgen og aften rutine, der involverer en logisk progression af aktiviteter at minimere forvirring og frustration. Forenkle grooming proces når det er muligt ved at udvælge tøj, giver enkle instruktioner, indsamle badning forsyninger og minde personen til at bruge badeværelset. Ved hjælp af en direkte, fast tone og holde sig til en rutine hjælper din elskede man føler mindre nødlidende.

• Engagere din elskede one i korte, hands-on aktiviteter. Læse en roman eller laver en krydsogtværs kan være vanskelig og frustrerende på grund af hans kognitive underskud. I stedet gøre retterne, fold Tøjvask, lytte til musik, færdiggøre et kunstprojekt eller spille kort. Alzheimer's Association anbefaler at fokusere på processen med at gøre aktiviteten, ikke det endelige resultat. Opmuntre ham, og tilbyde bistand efter behov.

• Find dagtimerne plejecentre for ældre med demens og andre kognitive problemer. Disse centre giver aktiviteter under opsyn af licenserede pårørende. Aflevere din elskede på et Plejecenter i et par timer mens du køre ærinder eller nyde nogle alene tid. Dette reducerer din stress som en omsorgsperson uden fare personen ved at efterlade hende alene i huset.

• Deltage i en Alzheimers sygdom støttegruppe, og trække på hjælp fra familiemedlemmer. Opret en liste over betroede venner og slægtninge, som kan tage sig af din elskede for et par timer eller flere dage, når du har brug for en pause. Beder andre om hjælp reducerer pårørende stress og gør dig mere effektiv til at levere sikker, kærlig pleje.

Tips & advarsler

  • Husk at planlægge alene tid i din rutine. At yde pleje til en person med Alzheimers sygdom forårsager stress, depression, træthed og angst. Udvikle en stærk støtte system for at hjælpe dig med at klare mentalt og følelsesmæssigt pårørende stress.
  • Konsultere en advokat for at diskutere juridiske spørgsmål vedrørende omsorgsgivende og din elskede ens ejendom. At foretage en finansiel og juridisk plan tidligere under sygdom reducerer stress og juridiske problemer senere.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com