Symptomer på allergi over for skaldyr

05/06/2010 by admin

Symptomer på allergi over for skaldyr

Ifølge American Academy of Allergy, astma og Immunologi lider ca. 2 millioner mennesker i USA af fødevareallergi. Typiske fødevareallergener er komælk, æg, jordnødder, nødder, hvede, soja, fisk og skaldyr. Skaldyr er en af de mere almindelige fødevareallergi og ses hyppigst hos kvinder og voksne. En allergisk reaktion over for skaldyr kan være meget mild eller kan være livstruende. Hvis du er allergisk over for skaldyr, er det vigtigt at forstå, hvad der forårsager allergisk reaktion, såvel som metoder til behandling.

Hvilke årsager skaldyr allergier?

Skaldyr allergi opstår, når kroppens immunsystem fejlagtigt identificerer uskadelige animalske proteiner som skadelige ubudne gæster. Immunsystemet oversvømmelser kroppen med antistoffer mod proteinet. Det gør det ved at frigive histaminer, der er ansvarlig for at forårsage allergisymptomer som en drippy næse, nældefeber, irriterede øjne og begrænset vejrtrækning. Ifølge Mayo Clinic er du mere tilbøjelige til at have skaldyr allergi, hvis dine familiemedlemmer har dem. Og hvis du er meget allergisk over for skaldyr, selv forbruger den mindste mængde kan udløse en dødbringende svar.

Hvad er symptomerne på skaldyr allergi?

Et almindeligt symptom på en skaldyr allergi er nældefeber--rød, rejst welts på huden, der er meget kløende. Skællende røde pletter på huden kendt som eksem kan også forekomme. Du kan også opleve symptomer svarende til astma som hvæsende vejrtrækning, hoste og begrænset vejrtrækning. Hvis du er meget allergisk over for skaldyr, kan du opleve anafylaksi. Anafylaktisk reaktion begynder med en blussende fornemmelse og prikkende fornemmelse i munden. Andre symptomer kan omfatte en udslæt, svær nysen, hvæsende vejrtrækning og åndenød, opkastning og angst. Hvis dit blodtryk falder stejlt, anafylaktisk chok opstår. Dette kan være dødbringende.

Behandling af skaldyr allergier

Symptomer på mild skaldyr allergier, såsom nældefeber og en løbende næse, kan behandles med antihistaminer. Hvis du har en anafylaktisk reaktion, er det imidlertid vigtigt at gå til skadestuen straks at modtage en injektion af adrenalin og anden medicinsk behandling.

Vil jeg være allergisk overfor alle fisk og skaldyr?

Ofte, hvis du er allergisk over for én type af krebsdyr, vil du være allergisk over for andre. Dette er kendt som "krydsreaktivitet." For eksempel, hvis du er allergisk over for rejer, vil du sandsynligvis være allergisk over for krabber, krebs og hummer. Bløddyr, muslinger og østers, kan også udløse en allergisk reaktion, men dette er mindre almindelig. Men, nogle mennesker er allergiske over for krebsdyr og bløddyr.

Hvordan kan jeg beskytte mig selv?

Hvis du er allergisk over for skaldyr, det nationale Institut for allergi og infektionssygdomme anbefaler iført en medical alert armbånd eller anden form for ID. Det anbefales også, at du bære en auto-injektor af adrenalin, hvis du uventet lider en allergisk reaktion. Når de spiser ude, altid sørge for at spørge om skaldyr er en ingrediens i nogen af menupunkterne. Endelig læse fødevareetiketter omhyggeligt. Føderale lovgivning kræver, at alle fødevarer, der indeholder store allergener såsom skaldyr til mærkes med en advarsel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com