Samlet knæ udskiftning kirurgiske procedurer

03/22/2011 by admin

Total knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer en ortopædisk læge kan udføre. Det kræver omfattende rehabilitering. I de fleste tilfælde er det værd, fordi det genskaber livskvalitet for patienten.

Snit

Kirurgen vil gøre snittet oftest over midterlinjen af knæskallen. Standard knæ udskiftning indsnit er 6 til 9 inches i længden. I minimalt invasiv eller unikompartmental knæalloplastik, snit kan gøres på indersiden eller uden for ben ved siden af knæet fælles. Snittet er normalt 4 til 6 inches i længden.

Fjernelse

Den øverste del af den lavere ben knogle (tibia) og den nederste del af den øverste ben knogle (femur), samt hele knæskallen (patella) er afskåret og fjernet. Ved unikompartmental knæalloplastik, er kun den syge eller beskadigede del af knæet skåret ud.

Udskiftning

Protesen, gjort for at opfylde de særlige træk ved patienten, er derefter indsættes i knæleddet og cementerede, hamrede og hængte på plads. Den ledbånd, sener og muskler er påsættes igen og testet for justering, og snit lukket.

Rehab

Patienten, når man vågner, vil begynde genoptræning straks. Dette er afgørende for genopretning af patienten og anvendeligheden af udskiftede knæet. Rehab for denne operation kan tage seks måneder til et år.

Advarsel

Efter en operation så omfattende som denne her, hvor en protese er blevet placeret i kroppen, er det kritisk at se for infektion. Symptomer omfatter, men er ikke begrænset til feber, rødme og smertefuld hævelse i fælles; foul ildelugtende decharge, opkastning og sløvhed. Søge øjeblikkelig lægehjælp, hvis er mistanke.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com