Sådan gendannes hurtigt fra ACL knæoperationer

05/09/2010 by admin

Sådan gendannes hurtigt fra ACL knæoperationer

Forreste korsbånd, eller ACL, er en af to ledbånd, der danner et kryds mønster forbinder skinneben (skinnebensbrud) til lårbenet (lårbenet). Atleter rive ofte dette ligament, når de deltager i sport som gymnastik, basketball, fodbold, kunstskøjteløb, ski, fodbold, atletik, og endda dans og cheerleading. Ikke-atleter kan også skade ACL i hverdagen ved at snuble, træde ud af kantsten, og enhver anden aktivitet, der vrider i knæet i en brat måde.

Kirurgiske teknikker til at reparere ACL skader har meget avancerede i de sidste 25 år, men den rekonstruktionskirurgi stadig kræver fysisk terapi og en restitutionsperiode. Lære, hvad du kan for at fremskynde din opsving og komme tilbage i livet.

Instruktioner

• Det vigtigste skridt er at lytte til og følge din læge og fysioterapeuts instruktioner, nøjagtigt som de er givet.

• Umiddelbart efter operationen, din første bekymring bliver smertebehandling. Du kan have ambulante kirurgi og gå hjem samme dag. Ældre patienter eller dem med komplikationer kan kræve en korte hospitalsophold.

• Deres læge vil ordinere medicin til smertebehandling. Tage dem efter behov men kun som anvist.

• Anvende is til området, som anvist af din læge. Ice hjælper kedelig smerte og reducerer hævelse og blå mærker. Smerte og blå mærker vil blive mindre alvorlige, hvis du anvende is ofte i begyndelsen.

• Du kan være på krykker for et par dage. Forsøg ikke at gå uden krykker, indtil din læge rådgiver jer lave at så. Husk, du kan tage smertestillende medicin, der kan gøre dig svimmel eller uklar. Din koordination og balance vil ikke være normal. Gå kunne for hurtigt resultere i et fald, hvilket kan medføre andre skader.

• Fysisk terapi er nøglen til din opsving. Du vil begynde Fysioterapi inden for timer efter din operation. Målet for fysisk terapi er at få knæet flytter, så den rekonstruerede ligament ikke stivne og forkorte, skaber yderligere problemer. Leddet bliver stive hvis knæet ikke udøves korrekt. Manglende evne til at udføre fysisk terapi øvelser vil resultere i en stram, stiv, ubehageligt fornemmelse og en langsommere nyttiggørelse fremskridtene.

• Fysioterapi er ikke valgfrit. Hvis din fysioterapeut giver dig et regime af øvelser eller strækker sig for at gøre derhjemme, skal du absolut gøre dem. Du skal udføre disse øvelser for at opnå en normal vifte af bevægelse i knæleddet, så du kan vende tilbage til regelmæssig vægtbærende aktiviteter. Disse øvelser vil også styrke benmusklerne (quads og hamstrings) til Understøt sikkert knæleddet.

• Fysioterapi er hårdt arbejde. Det gør ondt. Du vil svede og få ømme. Det bliver kedeligt, det er upraktisk, og du bliver træt af den. Igen, terapi er ikke obligatorisk, hvis du ønsker at inddrive fuldt ud. Gå ikke glip af eventuelle aftaler med din fysioterapeut. Maskinerne i fysisk terapeut kontor er specielt designet til støtte i din opsving. Mangler en session vil resultere i forsinket fremskridt. Alt for mange ubesvarede udnævnelser vil resultere i en svag og ustabile knæ.

• Vende tilbage til normal aktivitet som anvist af din læge og fysioterapeut.

Tips & advarsler

  • Hvis du har adgang til en motionscykel under din nyttiggørelse, bruge den. Den cykel motion hjælper med at holde den nye ACL, smidig og fleksibel. Cykling er også god til styrkelse af quads og hamstrings.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com