Baggrundsinformation om Diabetes

05/12/2011 by admin

Baggrundsinformation om Diabetes

Udtrykket diabetes mellitus er afledt af det græske ord for sifon og sukker, og beskriver udskillelse af store mængder af urin indeholdende glucose, der angiver, at kroppen ikke korrekt ved hjælp af eller producerer insulin. Diabetes er en alvorlig medicinsk tilstand, der er ingen kur. Voksne kan reducere risici forbundet med diabetes gennem regelmæssig motion og langsigtede livsstilsændringer.

Risikofaktorer og symptomer

Risikofaktorer for udvikling af diabetes omfatter en familie historie af sygdommen, er mere end 20 procent overvægtige, stigende alder (risiko går op i en alder af 40), eller at være af African American, Hispanic eller indiansk afstamning. Symptomerne på diabetes er vage og kan være nemt tilskrives en række faktorer; således kan hver i sig selv ikke udløse en alarm. Men hvis du har to eller flere af følgende symptomer, det er værd et besøg til lægen: øget tørst, hyppig vandladning (især om natten), en pludselig stigning i appetit, uforklarligt vægttab, usædvanlig træthed, hudinfektioner, sår der er langsom til at helbrede, tilbagevendende vaginitis, erektion vanskeligheder, sløret syn, og prikken eller følelsesløshed i hænder eller fødder.

Insulin

Når vi spiser stivelsesholdige grøntsager, frugter og kornprodukter, tur vores organer disse komplekse kulhydrater til glukose, en form for sukker, der anvendes af vores kroppe til brændstof. I 1921 opdaget tre canadiske forskere insulin, et hormon der produceres af bugspytkirtlen, der regulerer mængden af glukose i blodbanen. Et år senere insulin blev tilgængelig til brug som en behandling for diabetes, ændre livet for millioner af mennesker.

Type 1: Insulin afhængige

Da bugspytkirtlen undlader at foretage nok insulin, diagnosticeret en patient med type 1 diabetes. Type 1 diabetes er traditionelt blevet diagnosticeret i barndommen eller ungdomsårene. Glukose i blodet skal kontrolleres flere gange om dagen. For at gøre dette, bruger en patient en blodsukkerapparat, en lille elektronisk enhed, der læser det glukose niveau i en dråbe eller to af blod. Personer med type 1 diabetes skal injicere insulin dagligt for resten af deres liv.

Type 2: Ikke-Insulin Dependent

Type 2-diabetes udvikler når kroppen bliver resistente over for insulin, og har traditionelt været mere almindelig hos voksne over 40 år. Det er forbundet med at være overvægtige eller fede. Type 2 diabetes konti for 95 procent af alle sukkersyge-tilfælde. Patienter oprindeligt diagnosticeret med type 2-diabetes begynder et regime af livsstilsændringer som indledende behandling, men betingelsen er degenerative og behandling tilføjelser og ændringer forekommer hyppigt. Mange type 2 diabetespatienter vil kræve injiceret insulin over tid som deres sygdommen skrider frem.

Kost

Spise regelmæssigt i løbet af dagen, indtage et måltid eller mellemmåltid hver 3-4 timer. Mentalt opdele din tallerken i femtedele, at to femtedele af hvert måltid en fiberrig stivelsesholdige fødevarer lavere på det glykæmiske indeks. Eksempler på lavt glykæmisk indeks kulhydrater brune ris, korn lavet med havre eller byg, og hele korn brød og pasta. En anden to femtedele af måltidet skal være grøntsager, salat eller frugt, med endelige femte bestående af et protein fødevarer såsom kød, fisk, æg, ost eller bønner.

Advarsel

Ukontrolleret diabetes har mange bivirkninger, herunder grå stær, sløret syn, blindhed, åreforkalkning, nyresvigt, nerveskader i fødder og dårligt blodomløb i benene. Konsultere din læge eller en registreret diætist for specifikke kostanbefalinger for kontrollerende blodsukkerniveau.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com