Hvorfor slår læber sort, når rygning?

05/13/2011 by admin

Hvorfor slår læber sort, når rygning?

Rygning er generelt kendt for at forårsage alvorlige sundhedsmæssige risici og vejrtrækning problemer. Men hvad mange mennesker ikke indser er at nikotin--en stærkt vanedannende alkaloid fundet i de fleste cigaretter og cigarer--påfører skade på hud og naturlige nuance af læberne. Kronisk cigaret cigar rygning, over tid, misfarve læberne, og gøre det vanskeligere at vende skader.

Blodcirkulationen

Ifølge hvorfor Afslut, når nikotin rammer det centrale nervesystem, det aktiverer kroppens kamp eller flugt reaktion og forårsager øjeblikkelig løsladelse af lagret fedt ind i blodbanen. Disse fedtstoffer begynde at holde sig til fartøj vægge skadet af giftig kulilte; fartøjer begynder at hærde over tid, yderligere fremskynde arterie forsnævring og tilstopning og begrænse strømmen af ilt og blod til alle dele af kroppen. Et fald i ansigtet arterie ilt og blood flow kan misfarve ansigt, hvilket gør huden bleg og tør og misfarve læber til en bleg eller mørk blå farvetone. Afslutning rygning vane og udøve mindst tre gange kan om ugen skærpe korrekt blodcirkulationen.

Jernmangel

Nikotin i cigaretter reducerer jernoptagelsen. Jern er et nøgleelement i produktion hæmoglobin---et stof, der giver blod dets røde farve. Når hæmoglobin absorption er afbrudt, kan læber begynde at vende sort. Rygere bør øge deres rødt kød indtag (og andre fødevarer med højt jern) for at få mere jern. Andre behandlinger for jern mangler forårsaget af rygning omfatter spise fødevarer rige på vitamin C eller at tage C-vitamin kosttilskud kan hjælpe kroppen absorbere jern mere effektivt.

D-vitaminmangel

Rygning kan nedsætte optagelsen af vigtige vitaminer for at bevare sundhed og beskytte kroppen mod skadelige ydre barrierer. Ultraviolette stråler fra solen er mere skadeligt for huden, og læberne af rygere end det er med ikke-rygere. Rygere er simpelthen mere modtagelige for læbe misfarvning og tørhed. Læberne bliver sorte når hudens pigmentering er ændret fra for meget eksponering for solen og dens UV-stråler. Tilstrækkelige mængder af D-vitamin er afgørende for at beskytte huden mod skadelige virkninger af UV-stråler.

Nikotin

Nikotin indeholder ingredienser, der plette huden. Effekten er misfarvning og får læberne til at miste deres naturlige nuance. Læbe misfarvning forårsaget af nikotin farvning kan vendes med tiden når en person stopper rygning. Der er mange løsninger, der kan vende læbe misfarvning: fastholde en sund kost højt i frugt og grøntsager, exfoliate dine læber med en tandbørste og blid sæbe hver dag og anvende læbepomade med SPF 15 eller kakaosmør til at blødgøre læber og beskytte dem mod UV-stråler (som kan forværre tilstanden af mørke læber). Også, undgå alkohol og koffein forbrug.

Dehydrering

Dehydrering er en anden synderen, der forårsager sort læber i rygere. En mangel på tilstrækkelig vand kan påvirke den naturlige nuance af læberne. Ifølge Dry Skin Care tørrer"rygning ud i kroppen både indadtil og udadtil." Kroniske rygere kan udvikle svær dehydrering over tid, hvilket kan forårsage blå og mørke læber; tørre, plettet hud; kolde hænder og fødder; hurtig vejrtrækning; hurtig og svag puls; lavt blodtryk; og manglende interesse i at drikke mere vand og væsker. Rygere bør drikke mindst otte glas vand om dagen at bo hydreret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com