Status for fødevareenzymer i fordøjelsen & stofskifte

04/23/2011 by admin

Enzymer er afgørende for fordøjelsen. De bryde større mad molekyler til mindre molekyler, at kroppen absorberer som næringsstoffer. Den menneskelige krop producerer typisk de fleste af de fordøjelsesenzymer, vi har brug for, men de er også til stede i rå fødevarer. Forskellige enzymer hjælp fordøje forskellige typer af fødevarer. Lipase, eksempelvis fordøjer fedt mens protease fordøjer proteiner og amylase nedbryder stivelse.

Mangler

Mange mennesker mangler et bestemt enzym nødvendigt at fordøje særlige fødevarer. Mennesker, der er laktose intolerant, for eksempel, kan ikke ordentligt fordøje mælk eller mejeriprodukter. Sukker og andre kulhydrater give problemer for folk, der er galactose eller fruktose intolerante.

Gastrointestinale problemer

Gastrointestinale problemer opstår, når der ikke er nok enzymer til korrekt nedbryde beløb eller typer af fødevarer, der forbruges. Den typiske amerikanske kost består af kogte og forarbejdede fødevarer, der indeholder kun små mængder af aktive enzymer. Fordøjelsen skal derefter ske af kroppens enzymer alene. Dette kan resultere i reducerede næringsstof absorption samt oppustethed, diarré, forstoppelse, kramper og halsbrand, ifølge Nutraceuticals verden. Det kan også være en medvirkende faktor til depression, træthed, attention-deficit/hyperactivity disorder, kedelig hud og for tidlig aldring, ifølge bedre ernæring magasin.

Kosttilskud

Mange enzym kosttilskud er på markedet i dag. Fødevarer kan også bruges til at støtte fordøjelsen. Rå fødevarer er naturligt rige på enzymer, især når spises hurtigt efter de er høstet. Avocado er rig på lipase, det enzym, som fordøjer fedt. Miso, en gæret soja bønne produkt og fremragende smagsforstærker, er også rige på enzymer, så længe det ikke er kogt. Pebermynte te, frisk ingefær og Djævelens klo også kan fungere som et fordøjelsesfremmende støtte og er ofte brugt til at lindre fordøjelsesbesvær.

Fordøje bønner

Den menneskelige krop producerer ikke enzymer nødvendig for at helt fordøje bønner og nogle andre komplekse kulhydrater. Bakterier i de lavere tarmen bruger deres egne enzymer for at fodre på de ufordøjede partikler. Gasser er et biprodukt af denne proces.

Amning fordele

Modermælk ikke kun indeholder de korrekte proportioner af protein, kulhydrat og fedt, som det også indeholder fordøjelsesfremmende enzymer ikke fundet i formlen. Dette kan være grunden til, at ammede babyer har færre tarm problemer end bottle-fed spædbørn, ifølge Odyssey magazine.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com