Symptomer på okulær Herpes eller øjeninfektioner

06/24/2010 by admin

Okulær herpes eller øjet herpes, er en almindelige øjeninfektion kaldes et forkølelsessår i øjet. Det kan forårsage betændelse og hornhinden ardannelse. National Eye Institute (NIG) anslår 400.000 amerikanerne har haft okulær herpes, og 50.000 tilfælde indberettes hvert år.

Symptomer

Symptomer på okulær herpes omfatter eye sår, infektion, irritation og tåreflåd. Andre symptomer er sløret syn, øje hævelse og følsomhed over for lys.

Herpes Keratitis

Den mest almindelige form for okulær herpes er herpes keratits, som påvirker det øverste lag af hornhinden, men som regel efterlader ingen ardannelse.

Stromale Keratitis

En mere alvorlig form for okulær herpes er stromale keratitis, som påvirker dybere lag af hornhinden. Det forårsager ardannelse og kan føre til blindhed.

Iridocyklit

Iridocyklit årsager øjenbetændelse, følsomhed over for lys, smerte og sløret syn. Denne alvorlig form for okulær herpes påvirker øjets iris og omkringliggende væv.

Årsager

Okulær herpes er forårsaget af herpes simplex virus og sendes gennem kontakt fra én person til en anden.

Behandling

Behandling af okulær herpes omfatter steroid og antiviral øjendråber, antiviral piller og salve. Mere alvorlige tilfælde kan kræve det inficerede område at være skrabet ren, kirurgi eller en hornhindens transplantation.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com