Psykologer vs psykiatere

03/30/2012 by admin

Når du føler dig ned eller følelsesmæssige problemer, kan du blive bedt om at se en læge. Men mentale og følelsesmæssige problemer er ikke ligesom et brækket finger eller en kold, hvilket betyder at du ikke bare kalde op din praktiserende læge og Aftal at føle sig bedre. De to mest sandsynlige kandidater til at hjælpe dig gennem dine problemer er en psykolog og en psykiater. Begge er licenseret fagfolk, der arbejder for velvære af deres klienter, men nogle kan ikke kende de reelle forskelle mellem dem.

Beskrivelse

For at forstå forskellene mellem en psykolog og psykiater, er det vigtigt at forstå forskellene mellem deres områder af undersøgelsen. Psykologi er dybest set en realm af forskning, hvor psykologen undersøger sindet, med fokus på adfærd og kognition. Psykiatri er en mere praktisk tilgang, hvor psykiateren bruger medicin og andre midler til behandling af psykisk sygdom.

Uddannelse

Fordi hovedvægten i deres undersøgelse er forskellige, opnå psykologer og psykiatere forskellige grader af uddannelse for at praktisere deres håndværk. Psykologer modtage undervisning til mellem fire og seks år til at opnå en doktorgrad i filosofi eller klinisk psykologi, derefter udfylde en praktikplads, der varer mellem et og to år. Psykiatere i medicinsk skole for at tjene en doktorgrad i medicin, så tjener fire års residency træning, normalt i et hospital psykiatrisk afdeling.

Uddannelse

Psykologer modtage træning i psykologisk forskning, herunder personlighed vurdering. Deres grader er fokuseret på rådgivning, mens psykiatere er uddannet som mental sundhed specialister, der har licens til at ordinere medicin for at opnå følelsesmæssige eller adfærdsmæssige ændringer. De er også i stand til at udføre fulde fysiske undersøgelser når det er nødvendigt.

Undersøgelse

Selv om begge erhverv er dedikeret til at hjælpe patienten, fokuserer hvert felt på et andet aspekt. Psykologer studere sind og nontangible kvaliteter af deres patienter, som intelligens, motivationer og følelser. Psykiatere er mindre interesseret i arbejdet i sindet, og kigge efter en underliggende fysiologiske problem, der kan årsag til patientens adfærd, såsom en kemisk ubalance i hjernen.

Behandling

Behandling er et væsentligste forskel mellem de to professioner, som hver praktiserende læge vil nærmer en patientens problemer forskelligt. Psykologer har tendens til at fokusere mere på at behandle de følelsesmæssige og mentale aspekter af deres patienter, ved hjælp af behandlinger som psykoterapi. Psykiatere er uddannede læger, der ofte ordinerer medicin som en regelmæssig behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com